Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 62-годишния

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 62-годишния
Коментари Харесай

Бърза присъда за 62-годишен мъж, отглеждал и разпространявал марихуана във Варна

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и 62-годишния Енчо С. Пред съда той се призна за отговорен за държане и развъждане на високорискови наркотични субстанции, за разпространяване.

Подсъдимият е роден в село Секулово, област Силистра, само че живее във Варна. Мъжът е с чисто правосъдно минало.

Пред съда, страните обявиха, че одобряват за несъмнено открито, че от справедлива и субективна страна, подсъдимият Енчо С. е направил закононарушенията, за които е упрекнат.

На 12.05.2021 година във Варна, без съответно позволение, той държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции в огромни размери - 1874 грама марихуана със наличие на наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол 17.90%, 1338 грама марихуана със наличие на наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол 13.72 % и 7322 грама марихуана със наличие на наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол 2.48 %, всичко на стойност 63 204 лв..

Второто осъществено от него закононарушение е, че за времето от неустановена дата при започване на 2021 година до 12.05.2021 година във Варна засял и отгледал 85 броя растения от рода на конопа.

За разпространяването на опиати, Енчо С. одобри да му бъде наложено наказване от 2 години „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване да бъде отсрочено с 4 години изпитателен период. За развъждането на неразрешените от закона растения от рода на конопа, 62-годишният мъж беше наказан на 6 месеца затвор и санкция от 2 500 лв.. От по този начин избраните санкции, мъжът следва да търпи по-тежкото от двете.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и е дефинитивно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР