Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Затвор за 22-годишния Иван от Варна, извършил грабеж и теглил пари от чужда банкова карта

 Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура - Варна и 22-годишният Иван В., с което той се признава за отговорен за осъществен обир и за потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляря, оповестяват от пресцентъра на съда.

Иван В. е роден във Варна, с главно обучение, неженен, не работи, осъждан.

Пред съда той съобщи, че схваща обвиняването, признава се за отговорен, схваща последствията от съглашението, непринудено го е подписал и се отказва  от разглеждане на делото по общия ред.

Страните одобриха за несъмнено открито от фактическа страна, че на 03.09.2019 година в гр. Варна, лишил непознати движими движимости - мобилен телефон " Аррlе iPhone rose gold ", сим - карта, кожен калъф вид бележник за същия, карта " СВА ", парична сумата в размер на 90 (деветдесет) лв., безжични слушалки " Apple AirPods " и 3 бр. дебитни карти, на обща стойност 1358,91 лв., от владението на мъж. Заварен на мястото на престъплението, с цел да резервира владението върху отнетите движимостите той нанесъл на потърпевшия удари с пестник и крайник. Няколко дни по-късно - на 24.09.2019 година, във Варна Иван употребявал непозната безконтактна дебитна карта, като направил заплащане в размер на 6,90 лв..

За гореописаните действия 22-годишния мъж одобри да му бъдат наложени санкции " отнемане от независимост за 1 година за използването на непознатата банкова карта и 1 година и 9 месеца затвор за осъществения обир. От двете избрани санкции Иван В. следва за изтърпи по-тежкото – 1 година и 9 месеца " отнемане от независимост “.

Отделно Иван одобри да изтърпи и отсроченото със съглашение утвърдено от Окръжен съд – Варна наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца при първичен непоколебим режим.

Причинените от действията имуществени вреди са възобновени.

Иван В. следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 538.61 лв. по сметка на ОД на МВР-Варна в интерес на Държавата.

Одобреното от Варненския областен съд съглашение е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР