Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и
Коментари Харесай

2 г. затвор за мъж, разпространявал наркотици и шофирал под въздействието на амфетамин

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред държавното обвиняване и 26-годишния Александър Ангелов, с което той се призна за отговорен, че държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции, както и че карал автомобил след използването на такива.

Пред съда, 26-годишния мъж съобщи, че е наясно с последствията от доброволното сключване на съглашението, което има последствията на влезнала в действие присъда. Ангелов съобщи, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред и избира бързото произвеждане, като призна всички условия и обстоятелства в обвинителния акт.

Страните одобриха за несъмнено открито, че на 10 януари тази година без съответно позволение държал, марихуана с друго наличие на дейното вещество тетрахидроканабинол на обща стойност 120,96 лв.. На същата дата той популяризирал част от нея на жена във Варна. Деянията са осъществени в изискванията на продължавано закононарушение и при рисков рецидив. На 10 януари т.г., в изискванията на повторност Александър Ангелов управлявал лек автомобил „ Фолксваген голф “ след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин.

Ангелов е незает и осъждан.

Съдът му наложи наказване 2 години “лишаване от независимост “, за разпространяването на опиати, което да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. За шофирането под въздействието на упойващите субстанции наказването му е 11 месеца затвор. Съдът го лиши и от право да ръководи автомобил за период от 2 години и 6 месеца. От по този начин наложените санкции, 26-годишният Александър ще търпи най- тежкото от тях, както и настрана наказването „ отнемане от право “.

В негова тежест са и направените по делото разходи в размер на 440,01 лв., които следва да заплати в 7-дневен период.

Одобреното съглашение е финален правосъден акт.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР