Варненският нападател на Добруджа Румен Николов изпраща силен сезон с

...
Варненският нападател на Добруджа Румен Николов изпраща силен сезон с
Коментари Харесай

Голмайсторът на Трета лига Румен Николов мечтае да се върне един ден на Тича

Варненският нападател на Добруджа Румен Николов изпраща мощен сезон с отбора. Той и съотборниците му завоюваха безапелационно шампионата на Трета лига - Североизточна група и влязоха във втория ешелон. Освен това юношата на Черно море стана голмайстор на шампионата с 24 гола, вкарани в 22 дуела.

" Честно казано, имаше разлика в класите сред нас и останалите тимове. Ние си тренирахме професионално, а другите - не повече от един път дневно, а някои даже по два-три пъти в седмицата. Така ние тактически и най-много физически превъзхождахме останалите. А и имахме повече опитни футболисти. Естествено, имаше тимове, които ни се опълчиха добре, даже на моменти ни превъзхождаха, само че е било в множеството случаи плод на подценяване. Когато водиш естествен подготвителен развой, мъчно ще ти се опълчват физически. В групата има положителни футболисти, само че като не упражняват постоянно, мъчно могат да са ни конкуренция ", съобщи за " Народно дело Месеца " нападателят.


През предходната година паралелно до него играеше още един някогашен футболист на Черно море - Кристиян Пешков, а от новия сезон варненската група се усилва с Георги Димитров, Тодор Колев и Янаки Смирнов.


Николов е благополучен, че е съумял да стане голмайстор на шампионата, което в действителност му се случва за повторно в кариерата. " Преди години като играех в Ангола, станах голмайстор на тяхната втора дивизия. Иначе съм доста щастлив, че реализирах това с Добруджа. Добре беше за мен да вкарам толкоз голове. Това ми беше първия толкоз дълъг сезон без някаква по-сериозна контузия. Дойдох в Добрич след интервенция на коляното, съумях да се възстановя и да вляза бързо в час. Реализирах толкоз попадения най-много поради многото основани положения от тима ", призна Румен.
Той разкри и какви са упоритостите на Добруджа във Втора лига. " Искаме да се утвърдим в професионалния футбол и живот и здраве идната година да гоним освен това. Реално тази година трите тима, които ще се борят за влизане в " А " група, са ЦСКА 1948, Царско село и Арда. Те са любимци на доктрина,въпреки че малко повече ми се коства, че се шуми. Все отново взеха положителни футболисти, най-вече от Първа лига, което приказва за добра организация. Втора лига ще бъде доста по-силна от предходната година. На местата на изпадналите влязоха мощни тимове в лицето на Арда и ЦСКА ", разяснява варненецът.

Мечтае да се завърне един ден на " Тича "

Роденият на 5 февруари 1990 година Николов е младеж на Черно море, за който игра мощно в елита на България. Той бе в отбора от 2010 до 2012 година и остави против името си 45 мача и 8 гола в " А " група.
" Постоянно проследявам какво се случва в клуба. Правя го откогато се разделихме, гледах мачовете им до момента в който бях в чужбина. Смятам, че този сезон с Илиан Илиев ще се показват доста мощно, ще наподобяват по доста добър метод. Със сигурност ще влязат в шестицата и ще се борят за местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа. Естествено, че имам упоритости още веднъж да се върна на " Тича " един ден. Желая го доста, само че знам, че това зависи единствено от мен и моето показване ", сподели той.
Румен не мисли на този стадий за нов опит за кариера в чужбина: " Не възнамерявам трансфер зад граница. Имах няколко разновидността през зимата, само че реших, че ще е добре за мен да се задържа повече в един клуб. Щастлив съм, че пристигнах в Добруджа и сигурно ще остана тук най-малко още един сезон ".

 
Сигурен е, че Спартак ще се пребори за промоция

Румен Николов съумя да види двете лица на Спартак (Варна) този сезон. " Бяха напълно различен тим през есента и пролетта. Вижда се, че към този момент се работи професионално в клуба. Надявам се нещата да тръгнат добре. Това е тим с обичаи и история и заслужава да се върне там, където му е мястото - във футболния хайлайф на България. Не отива на град като Варна да има единствено един тим в Първа лига. Сигурен съм, че през новия сезон умерено могат да заемат първото място в класирането. Не би трябвало да имат проблем. Работят професионално и в случай че имат спонсор и им бъде ремонтиран стадиона - нещата ще се наредят в Спартак ", съобщи Румен.
Той призна, че Североизточната Трета лига е по-слаба спрямо останалите: " Нивото е по-лошо. Най-силни са в Югоизточната и Югозападната " В " група. Там много от тимовете се приближават до равнището на Втора лига. А при нас има единствено няколко отбора, които държат някакво равнище ".

В IV лига на Германия имало тимове, които са по-силни от нашия хайлайф



Румен Николов е играл в няколко непознати страни като Германия, Испания и Ангола. Преди време той беше в отбор от четвърта немска дивизия, където, по думите му, равнището е извънредно високо. " В Германия всички тимове се стремят да работят професионално по този начин както се прави в Бундеслигата. Бях в четвърта група, където има отбори на равнището на тези от българския хайлайф, като се изключи първите 3-4 тима у нас. Тренировъчният им развой е на доста високо равнище, с доста принадлежности, доста професионална работа с лекарства, високо възобновяване ", изясни нападателят.

 

На Мондиала
Подкрепя Бразилия и Аржентина


Като всеки човек, привързан с футбола, и Румен Николов не стопира да следи мачовете от международното състезание в Русия. Изненадващо той е за два тима, които по принцип се водят за врагове на терена. " Поддържам двата южноамерикански гранда Бразилия и Аржентина. Те ми харесват най-вече като игра. Ясно е, че Аржентина се показва много едва към този момент, само че аз съм огромен почитател на Лионел Меси и по тази причина ги подкрепям ", сподели нападателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР