Варненският и Великопреславски митрополит Йоан донесе в Шумен копие на

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан донесе в Шумен копие на
Коментари Харесай

Митрополит Йоан донесе в Шумен иконата на Света Богородица Всецариц

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан донесе в Шумен копие на чудотворната икона на Света Богородица Всецарица през днешния ден, когато православната черква уважава християнския празник Преображение Господне. Според легендата на този ден Исус Христос потвърждава на учениците си Петър, Яков и Йоан своя възвишен генезис.

Митрополит Йоан, взаимно с локални духовници, отслужи божествена света литургия в църквата "Възнесение Господне " в града пред десетки миряни. Той означи, че светинята е изписана в Света гора преди няколко години. Много чудеса са осъществявани и правят пред иконата и доста заболели от тежки болести търсят помощ пред облика й. "Посланието на Преображение Господне е всеки човек да се преобрази в своята сърцевина, а смисълът му е цялостното видоизменение на нашето знание за вярата и превъзмогването на безверието ", сподели митрополит Йоан.

Иконата Света Богородица Всецарица ще бъде отнесена за поклонение и в другия православен шуменски храм "Свети Три Светители ", където в 18.00 ч. митрополит Йоан ще отслужи вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица.

В интервала на Богородичния пост - 1-15 август, Българската православна черква отбелязва два от огромните неподвижни църковни празници - Господския празник Преображение Господне и Богородичния празник Успение на Пресвета Богородица. Варненската и Великопреславска митрополия е съставила стратегия за богослужения през Богородичния пост. Първото се е състояло на 1 август в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично " във Варна, а последното ще е на 18 август - в храма "Успение Богородично " в град Бяла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР