Варненският делфинариум празнува 38 години от създаването си. По този

...
Варненският делфинариум празнува 38 години от създаването си. По този
Коментари Харесай

Новороденото тюленче във Варненския делфинариум вече си има име

Варненският делфинариум чества 38 години от основаването си. По този мотив бе обещано име на бебето тюленче, което се роди неотдавна.

То ще се споделя Лия и е кръстено на татко си Лео, оповестяват от Делфинариума за Moreto.net.

Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, с цел да не бъде уплашено. С майката Бианка са отделени в независимо помещение, а чиновниците поставят най-хубавите грижи за тях.

За празника на Делфинариума през днешния ден ще има занимателна стратегия, викторина с награди и доста сувенири за децата. Отделно пускаме фамилен билет за посещаване на зрелище с делфините. При най-малко 4 закупени билети единствено през уеб страницата на Делфинариум Варна, един детски билет ще бъде безвъзмезден.

Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се цялостни с морска вода посредством специфична помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преправка преди да доближи до басейна.

Делфинариумът разполага и с кафе-сладкарница с транспарантна стена към аквариума. В него има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните крайбрежия на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук. В него към този момент има и 3 тюлена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР