Варненският булевард Васил Левски“ бе залят от вода и превърнат

...
Варненският булевард Васил Левски“ бе залят от вода и превърнат
Коментари Харесай

Авария превърна основен булевард във Варна в река

Варненският бул. „ Васил Левски “ бе залят от вода и трансфорат в река във вторник вечер, откакто магистрален тръбопровод се спука и провокира голямо наводняване. Отворена бе и дупка с дълбочина два метра. Тази заран придвижването към този момент е възобновено, затворен остава един от подлезите.

Аварията е довела до срутване на кални маси и трошляк, вследствие на което автомобил и дребен рейс са заседнали. Авариен екип се е намесил, с цел да помогне за извеждането на транспортните средства.

Щетите от случая са единствено материални и няма потърпевши.

До наводнението се е стигнало, откакто магистралният тръбопровод Варна – Златни пясъци се е спукал малко след 20 ч. Водата е избила на ул. „ Петър Скорчев “ в кв. „ Бриз “, като е понесла голяма количество инертни материали от околните градежи, които са се свлекли към бул. „ Васил Левски “.

Подлезът за коли, отвеждащ към бул. „ Княз Борис I “, е затлачен с тиня и краткотрайно бе непристъпен.

Водоподаването в региона бе краткотрайно спряно, само че по-късно бе възобновено, откакто клиентите бяха трансферирани към остарелия тръбопровод.

Причините за спукването се коментират от експерти, които са на място. Днес не престават дейностите по изчистването на булеварда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР