Варненският автомобилен спортен клуб ФЛАТ-АУТ привлича екипаж с автомобил от

...
Варненският автомобилен спортен клуб ФЛАТ-АУТ привлича екипаж с автомобил от
Коментари Харесай

ФЛАТ-АУТ заедно с Пламен Стайков и Рафи Кадир в битка за победата

Варненският авто състезателен клуб " ФЛАТ-АУТ " притегля екипаж с автомобил от категория R5, което е следващата огромна стъпка от развиването на тима.

Като един от най-големите автомобилни спортни клубове в страната и несъмнено най-големият във Варна /с повече от 40 лицензирани състезатели за 2021 г./, към се причислява атрактивният екипаж Пламен Стайков/ Рафи Кадир с автомобил Skoda Fabia R5. Това стана ясно след публична презентация по време на огромно авто-мото ревю в град София.

През сегашния сезон Пламен Стайков отбелязва 20 години в автомобилния спорт. Неговото първо съревнование е през 2002 година – рали " Сосер-Сливен ", което се организира в града под Сините камъни. Кариерата му на водач е изпълнена с доста триумфи – печели националния рали шампионат през 2014 година и 2016 година, а през 2017 година в сбирката си прибавя европейския рали трофей – ERT2.

Спортната биография на Стайков включва победи в емблематични ралита като " Хеброс ", " България ", " Сливен ", " Твърдица ", " Стари столици ", " Виктори София ", " Траянови врата " и други

С Рафи Кадир, в ролята на навигатор, екипажът взе участие в дузина ралита, като печели повече от половината, а в останалите заема челните места в генералното класиране.

Програмата на Стайков и Кадир за тази година включва участия във всички кръгове от националните шампионати по рали и рали спринт. Освен на клубната поддръжка от страна на " ФЛАТ-АУТ ", двамата състезатели разчитат на своите сътрудници " DENSO " и " KROON OIL ". С общи старания тандемът се надява да стигне и до едно от най-големите събития в автомобилните спортове в Европа – рали " Барум " /Чехия/.

От са обнадеждени по случай идния старт на сезона, който въпреки и отсрочен за началото на месец юни, се чака да бъде извънредно завладяващ – както за състезателите, по този начин и за феновете край правите.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР