Варненският апелативен съд потвърди присъда на Окръжен съд – Варна,

...
Варненският апелативен съд потвърди присъда на Окръжен съд – Варна,
Коментари Харесай

Потвърдиха 3 години и 4 месеца затвор за мъж убил двама при ПТП

Варненският апелативен съд удостовери присъда на Окръжен съд – Варна, с която е приета виновността на мъж за това, че в ПТП по несъобразителност е предизвикал гибелта на двама души и междинни телесни повреди на други двама. Това оповестиха от пресцентъра на съда за Varna24.bg .

При ръководството на лек автомобил по пътя Варна – Добрич на 30 октомври 2020 година, Мариян Д. нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като шофирайки с превишена скорост, изгубил надзор над транспортното средство. След като подсъдимият е признал виновността си, първоинстанционният съд е понижил с 1/3 наложеното му наказване до 3 години и 4 месеца отнемане от независимост при дейно изтърпяване. Шофьорът е лишен от право да ръководи МПС за период от 4 години.

И частните обвинители, и подсъдимият апелираха присъдата на Варненския областен съд. Пред актуалната инстанция прокурорът пледира за потвърждаването й. Апелативният съд не откри учредения за анулация или изменение на правосъдния акт. Съобразени бях следните потвърдени обстоятелства:

Решението предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР