Варненският апелативен съд отказа екстрадиция на руския гражданин Алексей Алчин,

...
Варненският апелативен съд отказа екстрадиция на руския гражданин Алексей Алчин,
Коментари Харесай

Съдът във Варна отказа екстрадицията на Алексей Алчин в Русия


Варненският апелативен съд отхвърли екстрадиция на съветския жител Алексей Алчин, съобщи кореспондентът ни във Варна Даниела Стойнова. Магистратите постановиха освобождаването му, както и анулираха мярката му за неотклонение.

Решението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.​ Вчера съда изслушаха двама очевидци, измежду които Генадий Гудков - някогашен народен представител от Руската дума, който живее във Варна. Той уточни, че в Русия от дълго време не се съблюдават правата на индивида и даже за споменаване на думата " война " за войната в Украйна, можеш да получиш от 3 до 5 години затвор.

Пред постройката на съда още веднъж имаше протестиращи, измежду които известният български режисьор Галин Стоев. Според него обвиняванията са скалъпени. Той е уверен, че няма никаква гаранция, че Алчин получи обективна присъда в родината си.

Припомняме ви, че младият мъж е деен участник в антикремълските митинги и човек, който след нахлуването на Русия в Украйна постави лента с украинското знаме на гърдите си и изгори обществено своя съветски паспорт. 

Варненският областен съд към този момент сподели " да " на настояването за екстрадиция на Алчин по обвинявания за укриване на налози в изключително огромни размери, само че през днешния ден Варненският апелативен съд анулира това решение.

В морската ни столица, както и в София, в продължение на седмици имаше митинги в отбрана на Алексей Алчин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР