Варненският административен съд спря действието на забраната за коли в

...
Варненският административен съд спря действието на забраната за коли в
Коментари Харесай

Забраните за коли в Морската гранина на Варна падат в съда имот по имот

Варненският административен съд спря действието на възбраната за коли в Приморски парк, призната с решение на Общински съвет - Варна на 11 май. След приематето на нов Генерален проект за организация на придвижването, достъпът на коли до частните парцели в Салтанат беше преустановен. Собствениците обаче един след различен апелират решението на локалния парламент и за момента печелят делата в съда. 

Освен прегледаните към този момент тъжби, още три чакат решение, това излиза наяве от известие на пресслужбата на Административен съд - Варна. Ето какво се споделя в него:

Административен съд – Варна стопира действието на Решение № 1247-4 на Общински съвет - Варна от 11 май 2023 година, с което е утвърден финален план за актуализация на Генерален проект за организация на придвижването на територията на Община Варна, в частта на: графична част - чертеж 102.3 ( методът е в м. Салтанат, посока пътя към Златни пясъци, преди супермаркет „ Паркмарт “ ), където съгласно актуализацията на ГПОД се планува: премахването на 7 бр. съществуващи знаци, слагането на нов знак В 2 и Т 7 и се изместват антипаркинг колчета на посоченото място.

В претекстовете си съдът сочи, че с ограничение достъпа до парцелите на Е. В., споставянето на нови забранителни знаци за влизане на пътни транспортни средства в двете направления (В2) и за следен достъп (Т7), жалбоподателят ще бъде лишен от правото да получава наем от административно деловите здания, които се намират в парцелите, заради получено предупреждение от страна на наемателите за преустановяване на договорите, във връзка със основаните спънки с процесното решение за прилагане на наетите парцели.

В резултат жалбоподателят ще претърпи доста и мъчно поправими вреди. Съдът намира за основателно недоволството на жалбоподателя, че оспореното решение и неговото авансово деяние /изпълнение/ засягат конституционно обезпеченото му право на благосъстоятелност, още повече че все още не е проведен достъпът на пътни транспортни средства на територията на Приморски парк и не е въвеждан пропускателен режим за коли с предишно решение на ОбС-Варна.

В умозаключение съдът приема, че настояването за прекъсване действието на обжалваното решение на ОбС-Варна се явява основателно в частта, в която визира правата на жалбоподателя – за територията, в която попадат личните му парцели и за възбраната за влизане на моторни транспортни средства, касаеща неговите парцели.

Определението предстои на обжалване с частна тъжба пред Върховния административен съд на РБългария. В Административен съд – Варна са формирани още три каузи по тъжби от жители, притежатели на парцели в околност „ Салтанат “, срещу процесното решение, като постъпилите тъжби в съда досега са девет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР