Варненският административен съд отмени сделката на община Варна за Пловдивския

...
Варненският административен съд отмени сделката на община Варна за Пловдивския
Коментари Харесай

Съдът поряза Гергов, отмени сделката на община Варна за Пловдивския панаир

Варненският административен съд анулира договорката на община Варна за Пловдивския панаир, с която той мина напълно под контрола на предприемача Георги Гергов. Това се показва в известие до медиите от пресцентъра на " Демократична България " (ДБ). Магистратите анулираха решението на Общинския съвет на Варна от 10 декември, с което акциите на общината в " Международен панаир Пловдив " АД се апортират в сдружението на Гергов " Пълдин Туринвест " АД.

Това са 16 314 400 броя безналични акции, всяка от които с номинал 1 лев, представляващи 29 на 100 от капитала на Панаира. С прехвърлянето на акциите " Пълдин Туринвест " ставаше притежател на 79,3% от акциите на " Международен панаир Пловдив " и по този начин Гергов можеше да взема независимо безусловно всички решения, се показва в известието.

“Демократична България” повече от две години води борба по проблема. Миналия март съпредседателят на групировката Христо Иванов подаде сигнал в прокуратурата за следствие на приватизирането на мажоритарния дял от сдружението в интерес на " Пълдин Туринвест ", напомнят от Демократична България. Оттам прецизират, че решението на Варненския административен съд може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Върховния административен съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР