Варненските гимнастички и щангисти, които се завърнаха с титли и

...
Варненските гимнастички и щангисти, които се завърнаха с титли и
Коментари Харесай

Кметът на Варна награди медалистките от световното първенство по художествена гимнастика за девойки

Варненските гимнастички и щангисти, които се завърнаха с трофеи и медали от международното състезание по художествена гимнастика и от европейското състезание по повдигане на тежести, получиха почетния знак на Община Варна.

Това се случи през днешния ден по време на специфична гала, като призьорите бяха наградени персонално от кмет на града Иван Портних. Отличия получиха и техните треньори.

На второто международно състезание по художествена гимнастика за девойки България завоюва купите отборно и в ансамбъла. Трите варненски златни медалистки - Елвира Краснобаева, Андреа Иванова и Красимира Иваноава - и техните треньорки описаха за надпреварата в Клуж-Напока и оповестиха идната си огромна цел.

" Най-трудното несъмнено беше да се съсредоточвам ", показа Краснобаева.

" Стараехме се да мислим единствено за надпреварата и да се концентрираме единствено в съчетанията ", разкри Андреа.

" Знаехме, че би трябвало да защитим цялата работа, която сме свършили през тази година и половина. Оттам нататък към този момент се готвим за олимпиада ", добави Красимира.

Пред нашата камера гимнастичките ни не скриха и, че си мечтаят за медали от най-големия състезателен конгрес.

" И аз доста желая орден ", безапелационна е Елвира Краснобаева.

" Всеки продължава с клуба си, към този момент сме в отмора, само че скоро започваме и аз нямам самообладание ", добави Андреа Иванова.

Награди получиха и шестимата варненски представители на клуб " Титан ", които взеха присъединяване на европейското състезание по повдигане на тежести за кадети и кадетки в Кишинев, Молдова. Сред отличените бяха Александра Николова, Магдалена Димитрова, Симеон Арнаудов, Мария Арнаудова, София Стефанова и Константин Балинов, а премия получи и техният ментор Живко Николов. Варненските представители се завърнаха с ощбо 5 медала от шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР