Варненскиата журналистка Даниела Георгиева издаде първата си книга за историята

...
Варненскиата журналистка Даниела Георгиева издаде първата си книга за историята
Коментари Харесай

Варненска журналистка събра в книга личностите, променили Варна

Варненскиата журналистка Даниела Георгиева издаде първата си книга за историята на морската столица. Тя е събрала имената на хората, положили основите на Варна, научи " Петел ". 

``
реклама

" Идеята се роди още до момента в който работех в ТВ - Българска национална телевизия - Варна. Ходейки по събития забелязах, че огромна част от " заслужилите " хора Варна да е това, което е през днешния ден, го изискуем на тях, а не ги почитаме. Те са допринесли още преди 90 години Варна да е пример за европейски град. 

Всъщност им изискуем минимум това! С книгата до известна степен желая да реализира този резултат. Искам още да напомня на младежите, че не сегашните години са най-трудни, в противен случай. Тогава, когато са създавали актуалния образ на града, е било сложното - от нищото. Днес даже е по-лесно в нашият световен и развъртян софтуерно свят да намерим най-малкото съидейници или финансиране за дадена концепция.

Редактор на изданието е Вилиана Иванова - ефирен редактор, а фотографията на корицата е на Реджеб Шабанов - тв оператор и прочут брачен фотограф.

Преобразяването на града стартира след Освобождението от хората, включени в книгата, без да изисквам за пълнота по тематиката. Някои от тях са родени тук, други идват от надалеч, само че вършат допустима позитивната смяна в града. В реализирането на този развой се следи и една последователност - един предлага концепция или стартира плана, различен го утвърждава за реализиране на общинско равнище, трети го довършва.



Това са будителите на Варна, донесли напредъка в съдбовни за страната времена и върнали града ни отново в Европа - не просто като визия, само че и като дух. Те скромни и можещи, работливи и настоящи. Непримирими с тяхното настояще и с фантазия за по-добро бъдеще, в която влагат доста хъс. Мечтите са техният мотор. Това е и посланието на книгата: да мечтаете самоуверено и да действате с обсег. Да желаеме повече и да даваме максимума от себе си, съгласно качествата си, с цел да се случи! Те са скромни и можещи, работливи и настоящи. Непримирими с тяхното настояще и с фантазия за по-добра среда в бъдеще. Мечтите са техният мотор. Това кардинално е и моторът на младостта. ", разкрива авторката.

Представянето на книгата е на 20 декември от 18 часа в Арт салона на Радио Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 11 секунди) Рейтинг: 4261 | Одобрение: -9719 Да не не помни в модифицираното издание да добави мазните толбухински и силистренски получовеци, които вършат настоящия селски образ на Варна!A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР