Варненски полицай бе глобен с 1000 лева, защото ударил с

...
Варненски полицай бе глобен с 1000 лева, защото ударил с
Коментари Харесай

Варненски полицай бе глобен с 1000 лева, защото ударил с палка мъж, пеещ на висок глас в центъра

Варненски служител на реда бе санкциониран с 1000 лв., тъй като блъснал с палка мъж, пеещ на всеослушание в центъра.

Районният съд във Варна призна за отговорен служител на реда за това, че като полицейски орган – младши контрольор в група по  охрана на публичния ред, при осъществяване на службата и функционалностите си, предизвикал на варненец лека телесна щета, изразяваща се в оток и кръвонасядания, които са обусловили възприятие на болежка без разстройство на здравето. Престъплението е наказуемо по член 131, алинея 1, т.2 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресслужбата на съда.

Случаят е от ранните утринни часове на 25 юли 2021 година На прибиране от дискотека, потърпевшият се придвижвал пеш дружно със собствен другар, като пеели на всеослушание  в централната част на града, което станало мотив към тях да се приближат полицейски чиновници. Подсъдимият служител на реда направил забележка на пострадалия да не подвига звук и му нанесъл удари с палка. Пострадалият подал сигнал на тел.112 и изискал да му бъде оказана здравна помощ на място.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало. Той бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказване – санкция в размер на 1000 лв.. Той бе наказан да заплати и направените по делото разходи.

Решението на Районен съд – Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР