Варненски окръжен съд определи мярка задържане под стража“ на 33-годишния

...
Варненски окръжен съд определи мярка задържане под стража“ на 33-годишния
Коментари Харесай

Съдът във Варна реши: 33-годишният наркоразпространител остава в ареста!

Варненски областен съд дефинира мярка " задържане под стража “ на 33-годишния Николай В., упрекнат в държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Според обвиняването, на 13 март 2023 година, в жилището което обитавал били открити голям брой пликчета с метамфетамин, прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции и електронна везна. Установени били и няколко мъже, които си купували от обвинения метамфетамин, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна

Николай В. е неведнъж осъждан, като незаконната му предприемчивост датира от 2017 година Предишните му присъди нямат отношение към актуалното обвиняване.

Защитата на 33-годишния мъж съобщи, че не се оспорва авторството на закононарушението. Поиска от съда установяване на втората по тежест мярка – " домакински арест “ с изказванието, че мъжът има адрес, друг от този на мястото на престъплението, на който да търпи мярката. А управлението и́ с електронно проследяващо устройство, щяло да му попречи да се укрие или да извърши закононарушение.

След като се срещна със събраните материали по делото, Варненският областен съд откри, че е налична главната причина за установяване на най- тежката мярка за неотклонение – обосновано съмнение, че Николай В. има отношение към предявеното обвиняване. За съда бе налице и другото условие – действителна заплаха лицето да извърши закононарушение. Съдебният състав изведе този извод от интензитета на незаконната активност на лицето, за която има данни, че се прави от нескончаем интервал, както и от откритите голям брой на тип механически средства за премерване и пакетиране на наркотичните субстанции. Освен това, Николай В. е осъждан няколко пъти, като последната му присъда е била отсрочена с изпитателен период, в който в този момент той е притеглен като обвинен. Поради изложените съображения, Варненският областен съд реши, че единствената подобаваща мярка по отношение на Николай В. е " задържане под стража “.

Определението предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР