Варненски младежи и предприемачи бяха запознати с актуалните възможности за

...
Варненски младежи и предприемачи бяха запознати с актуалните възможности за
Коментари Харесай

Младежи и предприемачи от Варна научиха как да стартират бизнес с европари

 Варненски младежи и бизнесмени бяха осведомени с настоящите благоприятни условия за пускане на личен бизнес с европейски средства. Информационната среща " Да станем сполучливи с европари! “ бе проведена от Областния информативен център-Варна, в партньорство с Регионалната организация за предприемачество и иновации-Варна.

Форумът събра ученици на междинни и висши учебни заведения, преподаватели, млади бизнесмени и аграрни производители, неправителствени организации, както и евентуални бенефициенти с готовност и хрумвания за пускане на личен бизнес.

Управителят на ОИЦ-Варна доктор Виктория Николова изясни на присъстващите по какъв начин нови компании могат да се свържат с вложители благодарение на самодейността на Европейската комисия Startup Europe. Тя показа платформата за изкуствен интелект SAS, която търси и подкрепя най-пробивните стартъпи, и прави сполучливи новаторските ИТ компании. Аудиторията беше осведомена с опциите търсещите работа на европейските пазари да осъществят контакт с предприемачи в чужбина благодарение на мрежата EURES. Беше презентиран и планът на стратегия " Хоризонт 2020 “ – Innowwide, който финансира новаторски европейски дребни и междинни предприятия и започващи компании за осъществяване на планове за оценка на жизнеспособността на пазари отвън Европа. Те са с оптималната дълготрайност от 6 месеца, а крайният период за кандидатстване е 31.03.2020г. Присъстващите научиха какви са разновидностите за образование и финансиране на начинаещи новаторски стартъпи в хранително-вкусовата индустрия, както и на хора на изкуството в ранните стадии на тяхната кариера. Д-р Николова изясни и какъв късмет дават европейските състезания за започващи компании, Неправителствени организации и младежи с истински хрумвания.

По време на събитието от Регионалната организация по предприемачество и иновации-Варна обясниха опциите за финансиране на започващи компании по оперативните стратегии и с микрофинансиране. Програма " Еразъм за млади бизнесмени “ и опциите за юношески продан бяха показани от Фондация " Bcause “, която също се включи във форума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР