Варненската туристическа камара (ВТК) проведе проучване по въпросник, разработен от

...
Варненската туристическа камара (ВТК) проведе проучване по въпросник, разработен от
Коментари Харесай

Варненската туристическа камара проведе проучване, разработено от University of the Highlands

 Варненската туристическа камара (ВТК) организира изследване по въпросник, създаден от University of the Highlands (Великобритания). То е в границите на план AVIP – Иновативни партньорства за авантюристичен туризъм и беше извършено посредством онлайн платформата Limesurvey и изпратено непосредствено на респондентите.

Двадесет и един респонденти попълниха анкетата през посочения интервал. Според интервюираните най-използваните форми на цифров маркетинг са уебсайтовете и Фейсбук, като 100% от интервюираните декларират, че " постоянно “ употребяват тези канали. Snapchat и Twitter имат най-нисък резултат, като единствено един респондент декларира, че рядко употребява Twitter. Instagram има малко по-добър резултат, като 42% от интервюираните показват, че рядко го употребяват за маркетингови цели. 23% от интервюираните употребяват Pinterest постоянно, с цел да промотират своя бизнес. Този резултат е неочакван заради интензивното потребление на Фейсбук в България, само че обрисува опцията за потребление на други типове обществени медии за различен маркетингов метод.

Като цяло интервюираните са уверени в своите познания и умения, което разкрива позитивната наклонност за адаптиране към актуалните информационни канали и опция за адаптиране на нови маркетингови решения. Най-важни за респондентите са уменията по отношение на точното следене на позицията и мобилните приложения / устройства, като всички респонденти показват най-голям вероятен резултат. Вторият най-голям резултат (въз основа на междинния резултат) се дава на основани на местоположението мобилни приложения – 4.43 от 5. Интерактивните портативни устройства имат втория най-голям резултат, следван от 3D и 4D персонализирани обиколки на уеб сайтове. SEO е посочен като минимум значим (с най-нисък междинен резултат), само че би трябвало да се означи, че всички изброени маркетингови умения имат междинен резултат по-висок от 3, което значи, че всички упоменати умения се смятат за релативно значими за респондентите.

Мнозинството (42%) от интервюираните смятат уменията си за създаване на артикули като доста положителни. Достъпът до финансиране, правата върху интелектуалната благосъстоятелност и авторските права, както и основите на пазарните проучвания и разбори са първите три умения за създаване на артикули, които се смятат за жизненоважни за бизнеса на респондентите.

Преобладаващият брой респонденти и участници в семинара избират като способ на образование комбинацията от онлайн образование и еднодневни или уикенд семинари.

Основните тематики, които интересуват респондентите и участниците в семинара, включват следните:

Планиране и осъществяване на цифрови информационни акции

Маркетингово обмисляне

Продажбен процесРазработване на нови артикули.

Респондентите и участниците в семинара бяха заинтригувани да научат повече по следните въпроси:

Добри практики за авантюристичен туризъм

Иновативни маркетингови действия за създаване на пазарни ниши в региона на приключенския туризъм

Бизнес мениджмънт на старт-ъпи

Управление на събития

Потребителски сервиз и информационни умения

" Меки “ умения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР