Варненската полиция и Районната прокуратура в града работят по 11

...
Варненската полиция и Районната прокуратура в града работят по 11
Коментари Харесай

Кои са Д.С. и Н.Т., или кого трябва да уплаши преференцииалният рекорд на Славена Точева

Варненската полиция и Районната прокуратура в града работят по 11 досъдебни производства, свързани с интервенции по противопоставяне на пазаруването на гласове. Това оповестиха за " Дневник " полицейски източници, поискали анонимност. Те изрично потвърдиха неофициалната и до този миг информация, че част от производствата са свързани точно с пазаруване на гласове за ГЕРБ и необяснима опоявилата се измежду локалния хайлайф на партията някогашна хостеса Славена Точева.

При част от интервенциите са били открити огромни суми пари дружно с изборни бюлетини, в които са били попълнени преференции за Точева. Голяма част от гласовете за нея в дребните обитаеми места на региона са били обезпечавани от кметове и локални водачи на ГЕРБ, само че ме посредством пазаруване на гласоподаватели, а посредством проведен избор в нейна изгода. " Ставало е дума безусловно за " партийна заръка " Точева да бъде всеобщо подкрепяна на изборите ", твърди източникът на " Дневник ".

Днес убликува подробна информация за разработки на Министерство на вътрешните работи, свързани с пазаруване на гласове във Варненска област в интерес на ГЕРБ и Славена Точева, като изданието също се базира на неизвестен източник. Според него Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи има данни за

проведена незаконна група за изборни закононарушения

която работи от април 2021 година Нейната цел била да склонява гласоподавателите да гласоподават за ГЕРБ и Точева.

В обявата се загатват и букви на две от лицата, разработвани по случая. Първото от тях - Д.С. осигурявало персонално парите, които ръководителят на проведената група - Н.Т., предложил на гласоподавателите през мрежа от " отговорници за обособени общини, обитаеми места и обществени групи ".

Публична загадка

във Варна е, че Славена Точева дължи бързината, с която доближи високата си орбита в политиката на известния локален предприемач Даниел Славов - Дънката. Според обява в уеб страницата " Дарик нюз " за Дънката имаше съществени съмнения, чепрез последните 20 години е забъркан в контрабанда през " Пристанище Варна ".

 Игра на преференции - за приликите и разликите сред Игра на преференции - за приликите и разликите сред " Facebook " и три села най-после на света

Друга обява, този път във в. " 24 часа ", свързва Даниел Славов с офшорната компания Swiss Capital Investments, чието име изплува от така наречен " Панамски досиета ", разследвани от интернационален журналистически консорциум. Във фокуса на публичното внимание в България Swiss Capital Investments попада през отчет на Варненската окръжна прокуратура от 2012 година

Съвпадението на буквите

Н.Т. с началото на активността на ръководената от индивида зад тях проведена незаконна група, посочена от източника на - изборите през 2021 година дават съществени учредения да се счита, че става дума за Николай Тошев - Чирпанския. През 2010 година той и трима членове на така наречен " наказателна бригада ", ръководена от него, получиха по 8 години затвор за разпространяване на опиати.

 Преференции разместват листите на ГЕРБ и новата коалиция, варненката Славена Точева усъвършенства персоналния си връх Преференции разместват листите на ГЕРБ и новата коалиция, варненката Славена Точева усъвършенства персоналния си връх

Според източници от партийното управление на ГЕРБ във Варна изстрелването на Точева в Народното събрание се дължи на сближените през последните години контакти сред настоящия кмет на града Иван Портних и Даниел Славов - Дънката. Последвалата проява с преференциалния избор в нейна изгода, който през април 2021 година от 25 място я направи пета в листата на ГЕРБ във Варна, била проява на " неограничените благоприятни условия " на Славов предвид на идните през октомври избори за локална власт.

Така да вземем за пример след шеметния триумф на Точева през 2021 г.когато с 6803 преференции тя едвам не измести от първото място в листата на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов,

" тягата " в интерес на тогавашната хостеса

беше внезапно понижена за изборите през юли с.г. Тогава тя получи единствено 2640 преференции. Но четири месеца по-късно - през ноември същата година Точева още веднъж смая всички с 3408 лични желания на гласоподавателите си. Миналата неделя обаче представяната по разнообразни мотиви ту като еколог, ту като икономист, или финансист и специалист в областта на туризма Славена Точева събра 10 155 преференции, от общо 52 096 гласа за ГЕРБ - Съюз на демократичните сили във Варненския изборен закон.

Заради

очевидната непопулярност и управническа отпадналост

на Портних Бойко Борисов от ден на ден губи мотивацията си да поддържа още веднъж неговата кандидатура за четвърти кметски мандат във Варна, настояват източниците от ГЕРБ. В същото време зад нея изрично стоял Даниел Славов. С " помпането и изпускането " на поддръжката за Точева в периферни обитаеми места като Провадия, Синдел, Дългопол и села като Тръстиково или Житница Дънката напомнял на Борисов кой може да подсигурява триумф за кандидатурата на ГЕРБ във Варна за идните кметски избори през есента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР