Варненка сподели в групата Варненски мамчета благодарността си към екипа

...
Варненка сподели в групата Варненски мамчета благодарността си към екипа
Коментари Харесай

Варненка с думи на благодарност към екипа на Инфекциозна клиника и апел за съпричастност с медиците

 Варненка показа в групата " Варненски мамчета " благодарността си към екипа на Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св. Марина " във Варна, като изрази страдание за мизерните условия и липса на добра среда, в която да работят положителните лекари и медицински личен състав, видя Varna24.bg

Това не е първият сходен отзвук, който медията ни разгласява. Ето какво гласи споделеното в известната група:

" Тъй, като прочетох следващия отрицателен пост за Инфекциозното поделение към УМБАЛ " Св.Марина ", което се намира в двора на Окръжна болница, бих желала да изкажа мнение и да насочва зов към Вас.

Синът ми, на 4 годинки, и мъжът ми бяха признати на 3 март с диагноза грип с затруднения. Благодарение на екипа на тъкмо това поделение, получиха светкавична реакция, лекуване и човешко отношение, при все, че болничното заведение беше цялостна и беше празник.

Тези хора там нямат право на избор и ограничение на контактите със заразно заболели. Нямат шанса да предпазят фамилиите си и всеки ден играят съветска рулетка. Нямат консумативи, заплатите им са смешни, нямаха даже термометър. Вероятно не им е прелестно да работят в бедност, само че надали имат избор. След първичния потрес от мизерията от първата вечер ги реалокираха в прелестна стая на третия етаж. Не са желали пари, нито рушвети. Беше чисто, топло и проветрено. Посрещаха ме всеки ден с усмивка, макар че надали ми е мястото там във време отвън разрешеното за свиждания. Нямаха калцуни, кошчетата празни.

Аз осъзнах, страната няма да ни помогне, никой няма. Само ние сме. Затова подарих 200 броя калцуни и електронен термометър.. не е доста, само че е нещо. Така, че вместо да имате упования, просто помогнете с каквото можете. Така и на вас и на тези след вас ще е малко по НЕмизерно.

И още веднъж споделям голямо Благодаря на целия екип, който се погрижи за фамилията ми!!! "

За построяването на нова и съвременна инфекциозна болница във Варна би трябвало стратегическо решение, съобщи здравният министър Кирил Ананиев при визитата си във Варна.

" Работа на парче с обособени или частични мерки няма да се реши казуса, по тази причина аз имам желание да аплайваме по линията на европейските фондове, с цел да може да осигурим нужния запас за създаване на една модерна, модерна болница. Ще имаме проблеми и задания с обезпечаването нмедицинския персонал ", сподели министърът.

Той добави, че човешките запаси са един от най-големите проблеми, само че построяването на инфекциозна болница е належащо. 

" Въпросът е да защитим пред нашите европейски сътрудници нуждата и обезпечаването на средствата. До тогава ще вършим всичко, което е допустимо в границите на нашия бюджет да не стопира работата на инфекциозната болница, не трябва да го позволяваме ", добави министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР