Варненец разработи проект за ремонтни станции за велосипеди. Идеята му

...
Варненец разработи проект за ремонтни станции за велосипеди. Идеята му
Коментари Харесай

В помощ на колоездачите: Веломеханик с идея за ремонтни станции за велосипеди

Варненец създаде план за ремонтни станции за колела. Идеята му е те да бъдат конфигурирани на публични места и с тях всеки един колоездач да може гратис да поправи колелото си.

Здравко Василев е разпален по велосипедите от дете. Като ръководител на велоклуб се занимава с организирането на разнообразни събития и начинания, а в продължение на 14 години е и веломеханик.

" Винаги съм се борил да има условия за велосипедистите, тъй че взех решение да направя нещо персонално по въпроса. Малките общини в действителност нямат велосервиз, където хората да могат да си ремонтират велосипедите. Нямат неведнъж и налични принадлежности, изключително младежите. В същото време в огромните градове това е едно съществено възстановяване на изискванията за велосипедистите, тъй като който кара колело знае, че доста постоянно има нещо да се стегне “, споделя Здравко Василев.

Разработката на ремонтната станция за колела му лишава към година и половина. На нея могат да се вършат всевъзможни действия.

" Над 25 инструмента, с които можем да вършим над 90-95% от ремонтите. Може да се направи съвсем всичко - зависи какви болтчета, гайки и принадлежности са нужни. За другите колелета са разнообразни. Можем да си настроим скоростите, спирачките, кормилните лагери. Можем да затегнем педал, можем да сменим гуми, тъй като имаме и щанги ", споделя Здравко Василев.

В станцията е разполагаем и най-използвания признак от велосипедистите – помпа.

" Тя е вградена в корпуса, с цел да бъде предпазена от вандализъм. Всяко нещо е въображаемо, с цел да бъде предпазено оптимално. Помпата е най-често употребяваното нещо в поддръжката на велосипеда. В случая тя е крачна, с цел да имаме повече мощ, с цел да ни е по-лесно да помпим. Можем да следим налягането и накрайника е подобаващ за всички типове винтили ", изяснява той.

Василев е създал и дребна версия на станцията.

На станциите ще има QR код, сканирането на който ще води към уебсайт с видеоинструкции. Те могат да се употребяват също за ремонт на детски колички, тротинетки и даже ролери.

Вече има деклариран интерес към ремонтните станции от над 10 общини у нас, като първите следва да бъдат инсталирани скоро.

Предаването „ Тази заран “ е сертифицирано от интернационалната организация " Албърт " за въвеждането на така наречен " зелени практики " и се стреми да демонстрира разнообразни начинания и тематики, свързани с екосъобразния метод на живот.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР