Варненец бе осъден за купуване на гласове от Районен съд.По

...
Варненец бе осъден за купуване на гласове от Районен съд.По
Коментари Харесай

Осъдиха варненец за купуване на гласове, давал по 40 лева на човек

Варненец бе наказан за пазаруване на гласове от Районен съд.

По силата на постигнато сред страните и утвърдено през днешния ден от съда съглашение, 29-годишният варненец бе приет за отговорен в осъществяването на такова закононарушение през м. ноември 2021 год., в акцията при гласоподаване на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и народни представители на 14.11.2021 година

В условията на продължавано закононарушение за времето от 4 ноември м.год. до неустановена дата преди самия избирателен ден, 29-годишният обвиняем с две отделни деяния предложил на две разнообразни лица имотна полза – парична сума от по 40 лева на човек, за да ги склони да упражнят изборното си право в изгода на конкретна политическа коалиция, записана за съответните избори, оповестиха от пресцентъра на Районен съд - Варна.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало. Съгласно утвърденото от Районен съд – Варна съглашение, той следва да търпи наказване от 6 месеца отнемане от свобода, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт е финален.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР