Върнатото от Александровска болница дарение в размер на 222 хил.

...
Върнатото от Александровска болница дарение в размер на 222 хил.
Коментари Харесай

Дарението на "Уолтопия", отказано от "Александровска", отива в частни болници

Върнатото от Александровска болница подаяние в размер на 222 хиляди лева ще бъде предоставено на частно лечебно заведение, заяви пред Би Ти Ви притежателят на компанията " Уолтопия " Ивайло Пенчев.

Още за жеста на " Уолтопия " и по какъв начин бизнесът оказва помощ на лечебните заведения, четете тук.
Цялото изявление гледайте тук.

Той беше дал сумата на държавната болница за пазаруване на инсталация за обдишване, каквато не доближава в страната в изискванията на зараза от ковид, при който затрудненото дишане е едно от най-честите затруднение. Причината беше, че дарението беше предоставено под изискване машините да се употребява с преимущество от чиновник на компанията или негов непосредствен.

" Единственото, за което скърбя, е че предложих помощ на държавна болница ", сподели Пенчев.

Той заяви, че компанията е намерила такива апарати в Китай, където има офис, и на следващия ден ще се купят първите 10, тъй като е контрактувана доста преференциална цена. Проведени са диалози с шефове на три частни лечебни заведения и и тримата са се съгласили да одобряват дарението при същото изискване. " Ако стане, ще купим още ", сподели предприемачът и добави, че първите 10 апарата ще се дават на лечебните заведения с изискване да лекува предпочитано хора от екипа му, а идващите - абсолютно.

Пенчев акцентира, че концепцията за дарението пристигнала непринудено, тъй като чиновниците му се тормозили по какъв начин биха били лекувани в изискванията на дефицит на апарати за обдишване. По думите му изискването, сложено от него на болничното заведение е " научен проблем, до който, допускам, няма да се стигне ".

" Ако още хора като мене купим още 100-200 машини, няма да се стигне до този избор " - лекарят да избира на кой пациент да даде апарата, а кого - да лиши.

" Аз се грижа за най-близките си хора, а ме атакуват хора, които и една машина не са купили ", възмути се той.

приказвах със притежатели на три лечебни заведения частни, отново под условие
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР