Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в Люлин“, които вчера

...
Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в Люлин“, които вчера
Коментари Харесай

Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в Люлин

Върнаха назад рисковите субстанции в жилището в „ Люлин “, които през вчерашния ден бяха открити в апартамент в Люлин. Там бяха открити 100 кг рискови субстанции – живак, киселини и основи, заяви Българска национална телевизия. 

Снощи чиновници на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ ги прибраха, само че по-късно по-късно са ги върнали в жилището.
Обяснението е, че количеството е голямо и следва домоуправителят на постройката да се погрижи за унищожаването на рисковите субстанции.

" Странното беше, че получиха някакво позвъняване, след което споделиха, че връщат всичко в жилището, тъй като количеството е огромно и аз като домоуправител да се погрижа за унищожаването на тези субстанции ", съобщи домоуправителят на кооперацията Виктория Цекова.

Обясни, че са ѝ дали телефон на частна компания, която да унищожи веществата, само че ще би трябвало да заплати хиляди левове за услугата, защото притежателят на жилището не живее в България.

" Търсихме го неведнъж, той не си подвига телефона. Отговорност се търсеше от мен като домоуправител до нощес. Първият екип, откакто споделиха, че би трябвало да платя за унищожаването, си потеглиха. След това ми се обадиха, че до 30 минути ще пристигна различен екип и те към този момент ще ги вземат. Казаха, че са получили позвъняване от високо ниво и по тази причина са пристигнали. 

Доколкото знам починалият притежател на този апартамент е работил в химичен цех. 

Предполагам, че тези субстанции са събирани с години. С каква цел обаче не знам ", сподели още Виктория Цекова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР