Върнах се в 10-и клас и отново извадих учебниците по

...
Върнах се в 10-и клас и отново извадих учебниците по
Коментари Харесай

Фурор! Един От Най-Обичаните Български Тв Водещи Се Завръща В Ефир След Дълги Години С Ново Предаване!

Върнах се в 10-и клас и още веднъж извадих учебниците по история, с цел да закача най-малко тройка. Много съм впечатлен от първите участници и безпределно се гордея с триумфа на задачата, която сътрудниците от „ История.BG “ към този момент шест години сполучливо реализират. Обещавам ви да видите един изцяло чужд Драго Драганов “.

Играта ще бъде в пет кръга, кой от кой по-оригинални и ексцентрични, те не просто ще познават значими имена, дати и събития от историята, само че ще би трябвало да показват своето аналитично и логическо мислене, с цел да стигнат до правилния отговор. Любопитно е, че в някой от кръговете те ще би трябвало да дефинират съответно историческо събитие по фрагмент от картина, филм, стихотворение и даже куплет от ария. Участниците ще разчитат и на други значими качества – бдителност, предвидливост и работа в екип, написа Труд.

Клуб История.BG “ e естествено продължение на предаването „ История.BG “, което към този момент шест години дискутира значимите исторически събития в телевизионния ефир. Специално място в „ История.BG “ заема дейната аудитория от студенти и възпитаници от разнообразни учебни заведения в страната. Факт е, че в елитните български гимназии изданията на „ История.BG “ се изполват като образователно „ пособие “, а полемиките от студиото се придвижват в образователните часове по история. Това стимулира екипа на предаването да сътвори специфичен формат на „ История.BG “, напълно ориентиран към подрастващите.

В „ Клуб История.BG “ участниците разменят функциите си – състезатели стават възпитаници, които са били в публиката на „ История.BG “, а оценяващите са едни от най-честите посетители по разнообразни тематики в предаването. Освен съдия, умело жури има правото да задава и спомагателни въпроси и да присъжда бонус точки, в случай че откри че знанията са задълбочени, а не кръстословични.

В първото издание присъединяване ще вземат ученици от НГДЕК „ Константин Кирил-Философ “ и 31 СУЧЕМ „ Иван Вазов “, а жури ще бъдат: проф. доктор Веселин Янчев от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и младият докторант Боян Жеков, който е учител в 132 СУ „ Ваня Войнова “. Автор и продуцент на формата „ Клуб История.BG “ е Анна Яковлева, режисьори са Дамян Серкеджиев и Дамян Петров.
Tags: ОЩЕ КЛЮКИИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИИНТРИГИ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР