Varna24.bg Работници пренаредиха паветата на Шишковата градинка и пешеходната зона около

...
Varna24.bg
Работници пренаредиха паветата на Шишковата градинка и пешеходната зона около
Коментари Харесай

Работници пренаредиха паветата по ремонтираната Шишкова градинка след пропаданията

 Varna24.bg Работници пренаредиха паветата на Шишковата градинка и пешеходната зона към нея, видя кореспондент на Varna24.bg

Ремонтът на ремонта се наложи, откакто няколко сектори от зоната пропаднаха след тридневните превалявания. 

Все още няма изясненост какво е провокирало пропадането. Според работещите на обекта е допустимо пластовете пръст, с които бяха запълнени дълбоките 5-метрови ровове при търсенето на археология под Шишковата градинка да са се слегнали от преваляванията и това да е провокирало пропадането в избрани сектори. Другата версия за хлътването в сектора по пешеходната зона към учебно заведение " Климент Охридски ", е повреда на водопровода, който минава под улицата и градинката. 

Прави усещане, че бронираното стъкло, под което бяха изложени част от находките, е запотено и изцапано и те остават изцяло невидими за минувачите.   

От дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ в Община Варна обясниха преди дни за медията ни, че екип на компания ДЗЗД " Девня трейд зебра ", която е направила ремонт на ул. " Колони “, към този момент е направил оглед на пропадналите сектори и възвръща за своя сметка вредите, тъй като обектът е в гаранция.

Припомняме, че по информация на Тихомир Тимов от дирекция " Инженерна инфраструктура " в Община Варна, средствата, които бяха вложени в ремонта на цялата зона са към 2 млн.лв.

Проектът за естетизация на региона се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, а по този начин също и със лично финансиране от Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР