Varna24.bg По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание

...
Varna24.bg
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание
Коментари Харесай

Доверчива айтозлийка даде 10 бона на лечител, откраднал самоличността на популярен ясновидец

 Varna24.bg По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено дейно наказване от две  години " отнемане от независимост “ по отношение на З.Д. Той е обвиняем за това, че представяйки се за врач, възбудил и подържал в подвеждане 76-годишна  жена от Айтос, целейки да набави полза за себе си. 

По време на следствието е открито, че подсъдимият обещавал да скапе магия на потърпевшата и нейни близки. Така е предизвикал щета на дамата в размер на 10 000 лв.. Парите са изпращани от потърпевшата, чрез сдружение, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в Павликени.

Установено е също по този начин, че до контакт сред подсъдимия и потърпевшата се е стигнало, откакто тя гледала телевизионно предаване, в което присъединяване взел лечителят и ясновидец Б.К. Това телевизионно присъединяване впечатлило потърпевшата. Тя  разкрила публикация във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка с Б.К. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия З.Д., който се представял за лечителя Б.К, без знанието на последния.

Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното произвеждане, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР