Varna24.bg Оперативен щаб в планетариума на Военноморското училище Никола Йонков Вапцаров

...
Varna24.bg
Оперативен щаб в планетариума на Военноморското училище Никола Йонков Вапцаров
Коментари Харесай

Оперативен щаб във Варна следи китайския сателит! Вероятността отломки да паднат над страната е извън сценария

Varna24.bg Оперативен щаб в планетариума на Военноморското учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров " във Варна следи рухването на китайския спътник Тянгун-1, който излезе отвън контрола на Китайското национално галактическо ръководство. 

Почти нулева е вероятността той да падне на наша територия, а вероятността това да се случи над Варна пък е отвън сюжета. Това съобщи за Varna24.bg кап. Калин Калинов, зам.-началник по образователната част в Морско учебно заведение.

Той увери изрично, че няма заплаха за хората, само че наблюденията, които се вършат при тях, са добър мотив да се ревизира готовността на всички служби за дейности при сходни обстановки.

Според най-новите информации изстреляният през 2011 година сателит, чието име в превод значи " небесен замък ", усилва скоростта си и скоро може да се разбие в Земята. Китайските управляващи признаха, че са изгубили надзор над " двореца " и са предизвестили Организация на обединените нации, че през идващите месеци до април 2018 може да се стигне до конфликт със Земята.

Експертите настояват, че по-голямата част от галактическия модул ще изгори в атмосферата, още повече, че тежестта на този сателит - 8.5 тона не е толкоз огромно, спрямо други " изтървани " станции.

За едно денонощие спътникът извършва 16 траектории. Въпросът къде ще падне и по кое време ще падне към този момент няма прецизен отговор, разяснява кап. Калинов.

Какво още показа специалистът вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР