Varna24.bg Община Варна няма официална информация как и къде се съхранява

...
Varna24.bg
Община Варна няма официална информация как и къде се съхранява
Коментари Харесай

Тодор Иванов: Община Варна няма информация къде се съхранява товарът на Вера Су

 Varna24.bg Община Варна няма публична информация по какъв начин и къде се съхранява товарът на кораба Вера Су. Това заяви на брифинг през днешния ден зам.-кметът на Община Варна Тодор Иванов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Свикахме този брифинг, с цел да дадем информация по отношение на кораба на Вера Су, който беше затънал в местността на Яйлата на Камен бряг. Веднага ще ви кажа, че Община Варна не разполага с каквато и да е информация нито за това къде се намира товарът, нито при какви условия се съхранява, нито кой го охранява, в случай че въобще някой го охранява, и дали тези условия при които се съхранява дават отговор на условията на законодателството за запазване на околната среда.

По данни, които въобще не са публични разбираме, че товарът се намира в пристанищния фериботен комплекс в Белослав, което аз не мога да потвърдя, тъй че този комплекс се намира на територията на друга община и никой до в този момент не ни е уведомил за това дали въобще има товар, дали се съхранява по някакъв метод и какво въобще се прави с него.

Не сме поискали информация досега, тъй като в Община Варна нямаме данни да се съхранява този товар. Би следвало, съгласно мен, да се изисква тази информация от Министерството на околната среда и водите преди всичко, от Министерстовото на превоза, защото всички знаем, че организацията по разтоварването на този транспортен съд беше поета от транспортни компании. Кои са те не мога да отговоря, само че всички знаем, че товарът беше конфискуван и разтоварен. Оттам насетне никой не знае къде е. Би следвало въпросите, които имате да ги зададето към Министерствата на околната среда и на превоза.

Вече сме изпратили писмо до Министерството на екологията и Министерството на превоза, които имат отношение и би следвало да ни уведомят ", разяснява Тодор Иванов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР