Varna24.bg Днес с официална церемония за Откриване на обект“ Община Варна

...
Varna24.bg
Днес с официална церемония за Откриване на обект“ Община Варна
Коментари Харесай

Откриха официално ремонтираната сграда на ОД МВР-Варна

 Varna24.bg Днес с публична гала за " Откриване на обект “ Община Варна завърши успешно строително-монтажните действия по план " Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания - постройката на ОД Министерство на вътрешните работи – Варна “, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Събитието се осъществя в осъществяване на капиталов приоритет " Енергийна успеваемост в административни и жилищни здания “ от Инвестиционната стратегия на Община Варна, утвърдена за реализация със Споразумение № BG16RFOP001-1.040-0038-C01 по Приоритетна ос 1 " Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

На формалната гала участва Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, Андрей Анвгелов, зам.-началник на ОД МВР-Варна, екипът по плана, представители на компанията, изпълняваща строително-монтажните работи, компанията, осъществяваща строителния контрол по време на строителството, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, на ДА " Технически интервенции “, общински специалисти.

Проект " Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания – постройката на ОД Министерство на вътрешните работи - Варна “ цели понижаване на крайното енергопотребление и понижаване на отделените в атмосферата парникови газове на административната постройка на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – гр. Варна, която се намира на адрес: ул. " Цар Калоян “ №2.

В рамките на осъществяване на плана е усъвършенстван архитектурният образ на постройката, осъществена е цялостна замяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и покрива, както и други ограничения за повишение на енергийната успеваемост. 

Подобрени са експлоатационните характерности и е продължен виталният цикъл на постройката. Благодарение на сполучливото осъществяване на плана бе усъвършенствано качеството на обслужване на жителите и на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАТО.  Създадена е налична архитектурна среда за хората с увреждания.

Бенефициент по контракта е Община Варна. Проектът е на обща стойност 1 461 492,82 лева, безплатна финансова помощ БФП 1 178 675,61 лева.; Собствен принос - 282 817,21 лева, в това число 250 500 лева съфинансиране от сътрудниците. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР