Varna24.bg Завършването на ремонта по бул. Приморски до края на

...
Varna24.bg Завършването на ремонта по бул. Приморски до края на
Коментари Харесай

Варненци: Чудо ще е, ако се завърши ремонтът на Приморски до края на април

Varna24.bg Завършването на ремонта по бул. " Приморски " до края на април ще е същинско знамение. Това разясниха варненци, които минаваха край големите ровове на обекта, с цел да стигнат до Морската градина, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Според служащите по трасето множеството дъждовни дни объркали проектите и по тази причина е изцяло допустимо периодите, оповестени от кмета Иван Портних и министърът на районното развиване и благоустройството  Николай Нанков, да не бъдат спазени. Все още пътната права, свързваща бул. " Цар Освободител " с парка и гарата, е обърната с хастара наобратно.  

В момента по бул. " Приморски “  се работи по последния стадий от замяна на водопроводите и създаване на дъждовна канализация, защото такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура би трябвало да бъде решен казуса с дъждовните води. Втората част на бул. " Приморски “ - от кръстовището с ул. " Михаил Колони “ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за идната година. Трасето няма да бъде разширявано, тъй като граничи с Морската градина, оповестиха неотдавна от Община Варна.

Неотдавна и кметът Портних разяснява следното: " В момента правим замяна на подземните връзки. Проектът планува нова пътната настилка, създаване на нови бордюри и тротоари, замяна на улично осветяване и слагане на отвесна пътна сигнализация и маркировка. 

Важно е да решим казуса с водите, които се събират край Летния спектакъл по време на превалявания и основават усложнения за трафика. Стойността на обекта е 1,85 млн. лева, а финансирането е по Оперативна програма " Региони в напредък ". 

При подобаващи метеорологични условия ремонтът би трябвало да завърши през април. Догодина ще продължим с рехабилитация на втория стадий от трасето - от автоподлеза на ФК до гаровия площад ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР