Varna24.bg Владиславово скоро ще се сдобие с най-модерният спортно-развлекателен комплекс,

...
Varna24.bg Владиславово скоро ще се сдобие с най-модерният спортно-развлекателен комплекс,
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда новият модерен спортен комплекс във Владиславово

Varna24.bg " Владиславово " скоро ще се снабди с най-модерният спортно-развлекателен комплекс, заяви за Varna24.bg районният кмет Николай Костадинов. 

" Със удовлетворение го споделям, тъй като си припомням какъв брой амбициозно подходихме с кмета на Община Варна Иван Портних към този план. Идеята беше да стане най-модерният спортно-развлекателен комплекс на територията на общината. Като виждам плана, нашата упоритост ще бъде задоволена и всичко това, което сме мислили и възнамерявали ще се случи. Казвам го, тъй като към този момент са обезпечени средствата за построяването на въпросното оборудване. Визуалният план демонстрира, че това ще е нещо в действителност красиво, нещо, което ще радва всички освен жителите на региона, само че и хората от Варна, а за какво не и от други обитаеми места.

Там ще има игрище с релативно общоприети размери за футбол, което ще бъде на изкуствена трева. Ще има в допълнение две стадиони, които ще бъдат за футбол на дребни порти още веднъж с изкуствена тревна настилка. Ще има две стадиони комбинирани за волейбол и баскетбол. Други две стадиони комбинирани за волейбол и тенис. Ще има още едно игрище за тенис, което ще е с по-професионален темперамент. Ще има скейтпарк, алея за ролери и тичане, фитнес навън, писта до 100 метра. Правим я, тъй като има учебни заведения в региона, където няма къде да се избяга тази отдалеченост. Ще бъде построено малко паркче, зона за отдих в границите на оборудването.

" Черешката на тортата " ще бъде зала, която ще бъде с размер на игрище за хандбал, дава отговор на стандартите за футзал, може да се сложат уреди за волейбол, за баскетбол. В тази но ще има към 400 места с алтернатива за прибавяне на още. Общински съвет и кметът трябва да вземат решение по отношение на методът, по който ще се употребява въпросното оборудване. Част от оборудванията, да вземем за пример залата, няма по какъв начин да бъде безвъзмездна за прилагане.

Игрищата ще работят на правилото на спортно-развлекателните комплекси в града, като  " Младост " и Морска градина. Там те се употребяват гратис до 17 часа, след този час към този момент са платени. Това е по този начин, защото след този час наплива и искащите са доста и това е методът да бъде контролиран процесът на прилагане и основана организация. Разбира се оборудването ще има защита. Радвам се, че всичко това съответства с изборът на Варна за Европейски град на спорта, тъй като можем да покажем, че се строят европейски уреди в нашия град тъкмо в този интервал ", изясни Николай Костадинов.

На този стадий се чака да завърши периода за обжалването на бюджета на Община Варна, по-късно ще бъде формирана процедура по Закон за обществените поръчки за избор на реализатор. След това ще стартират и същинските строително-монтажни работи. 

Вижте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР