Varna24.bg С официална церемония днес бе открит официално и ремонтираният

...
Varna24.bg С официална церемония днес бе открит официално и ремонтираният
Коментари Харесай

Откриха официално и ремонтирания бул. Народни будители в Аспарухово

 Varna24.bg С публична гала през днешния ден бе открит публично и ремонтираният бул. " Народни Будители “ в " Аспарухово ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .

По време на откриването участва кметът на региона Ивайло Маринов, а ръководителят на плана Христина Костадинова показа, че по време на ремонтните работи до тях са изпратени голям брой тъжби от жители.

Жители на региона се оплаквали от изкопните работи, някои не били удовлетворени от визията на плана, други от подлезите и кръговите кръстовища. В тази връзка в региона били организирани две публични разисквания, с цел да се изчистят проблемите. 

Ремонтът бул. " Народни будители “ обхвана сектора от ул. " Мара Тасева “ до ул. " Нарва “ и от ул. " Св. Св. Кирил и Методий “  до ул. " Мара Тасева “ на площада пред читалището в " Аспарухово ", до новото кръгово с ул. " Кирил и Методий “.

Рехабилитацията бе рамките на план " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ финансиран по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ.

В рамките на плана за обект бул. " Народни будители ", е осъществена замяна на цялата ВИК - мрежа, обезпечена е налична среда за хората със характерни двигателни потребности и е построена велоалея по цялото трасе.

Доизградени са джобове за спирките на градския превоз, а тротоарите са проектирани, тъй че се обезпечава опция за незадълбочено отклоняване на дъждовните води. Те са задоволително необятни, с цел да съвместят нужните функционалности – пешеходно пространство, велоалея, разположение на улично осветяване по стълбовете на  контактната мрежа.

По бул. " Народни будители “ е инсталирано улично осветяване с интелигентни светодиодни осветители от последно потомство и са построени два нови подлеза, обезпечени с асансьори, които да улесняват  напредването на трудноподвижни хора и майки с колички.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР