Varna24.bg Порой заля Варна. Природата не уцели най-подходящият момент, тъй

...
Varna24.bg Порой заля Варна. Природата не уцели най-подходящият момент, тъй
Коментари Харесай

Варна се превърна във Венеция, улиците плувнаха във вода

Varna24.bg Порой заля Варна. Природата не уцели най-подходящият миг, защото по това време е и интензивният листопад, който както всяка година запуши отводнителните шахти и морският град се трансформира във Венеция ", видя кореспондент на Varna24.bg .
За цялостен шок или изненада на варненци и гостите на града, в целият си искра бълбукаше и светеше "сухият " шадраван по бул. "Княз Борис I ".
Булевардите плувнаха във вода, само че същинският призрачен сън и този път бе в региона на жп гарата във Варна, където се стича водата. Малките улички там се трансфораха в езера, а тук-там се виждаха хора, които се опитваха да махнат листата от шахтите, с цел да се отече по-бързо водата. 
Дама на междинна възраст с съветски акцент не спираше да повтаря "Ета безсрамие, ета безсрамие ", до момента в който се опитваше да премине през водният капан до бензиностанцията на гарата.   
Дали е безсрамие листопада в композиция с пороя няма да разясняваме, само че сигурно почистването на отводнителните шахти трябваше да е приоритет в последните няколко дни, поради предизвестията на метеоролозите, че се задават мощни дъждове. 
А бликащия шадраван евентуално би трябвало да ни върне лятното въодушевление, само че вместо това се оказа спомагателна спънка за пешеходците, които си търсеха изсъхнало място с цел да минат през центъра. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР