Varna24.bg Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов описа най-подробно как

...
Varna24.bg Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов описа най-подробно как
Коментари Харесай

Ядене и пиене с магистрати! Вижте какви ги е вършил арестуваният в Пловдив!

 Varna24.bg Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов разказа най-подробно по какъв начин се е стигнало до ареста на Стефан Асенов - Менду и други забъркани лица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg :

През месец декември млад действен служащ заяви за лице, което от дълги години се занимава с лихварство, има доста движими и недвижими имущества, без да има приход и без да има комерсиална активност. Лицето е от ромски генезис и живее в " Аджисан махала “ в Пловдив. Признавам си, че първоначално мислих, че не е допустимо да има такова лице и аз да не знам за това. Установи се, че това фактически е по този начин.

В продължение на 5 месеца се правиха дейни оперативни дейности под управлението на Министерство на вътрешните работи Пловдив. Вчера се пристъпи към арестуване на въпросното лице дружно с други лица. Той води дейна лихварска активност и препира парите от 2008 година насам. През това време всички негови родственици са безработни и не подават никакви годишни налози, а имат над 15 парцела.

Над 200 автомобила са минали през тях, всичките първокласни. Към момента има 60 първокласни автомобила на стойност над 2 млн. лв.. Всичките те са нови. За всичко това е заплатен налог единствено 13 000 лв. за всичките години.

Установи се огромна сума пари, която се намира в друга страна и към която ще подходим към интернационалното правно съдействие. Иззети бяха златни украшения и бижута към 1,5 кг.

В парцел, благосъстоятелност на неговия брат, бяха открити 7 проститутки в миг на осъществяване на дейна професионална активност.

Повдигаме обвинявания на 3 лица. Това са главното лице, неговият брат, който отговаряше за хотела и проституцията с ТИР паркинга и дамата, която е във фактическо общуване с главния обвинен.

Всеки един от колите е на стойност към 100 000 лв.. До момента са разпитани над 60 очевидци, като по-голямата част от тях настояват, че се опасяват. Според тях главното лице им е обещавал настойчивост от всички вероятни институции.

За трите лица са повдигнати обвинявания за пране на пари, проституция и данъчни закононарушения, разнообразни от лихварството.

Проститутките са плащали на главното лице 15 евро на клиент, плюс 5 евро за прилагане на апартамент. Има открити 116 покупко-продажби с ипотекарни длъжници за недвижими парцели.

Днес появяването ни е не да се хвалим, само че сходни паразити, извинете ме за израза, не мисля, че би трябвало да правят сходна активност без знанието на институциите. Очевидно някой е знаел.

" Пловдив е образец за синхрон сред полицията и прокуратурата. Нашата обща цел е да покажем на хората, че тези, които правят закононарушения, ще бъдат разследвани. Във вчерашната интервенция присъединяване взеха 100 чиновници от разнообразни структури, бяха арестувани 9 лица. Бяха конфискувани 15 автомобила, останалите 45 са оповестени за общо национално търсене. Беше конфискувано злато към 1,5 кг. В предишното си главният арестуван е имал регистрация за обири, само че това е било преди 15 години “, добави и старши комисар Йордан Рогачев, шеф на ОДМВР Пловдив.

Ето какво още сподели окръжният прокурор Румен Попов:

" Н
Това е следващият предприемач, който чака, че откакто е ял и пил с магистрати, някой да го освободи с едно позвъняване. Това е държанието му и това той ни го съобщи. Той даже не можеше да повярва през вчерашния ден, че някой влиза в къщата му.

Кооперациите са на името на брачната половинка му, която е безработна. Направихме 7 претърсвания на територията на целия град. Хотел " Мерита " с автопаркинг е един от тези обекти. На ул " Княз Черказки “ е кооперацията, която в този момент се строи.

Притеснява ме фактът, че до момента той не е бил притесняван. Със сигурност е ял и пил с магистрати и служители на реда. Нямаме данни този човек да има връзка с Кирил Рашков.

Аз се изумих, че от ромската етническа принадлежност назовават този господин банка. Те имат вяра, че взимат пари от банката " Менду “. Ако някой изиска дребни суми от порядъка на 2-3 хиляди лв., това не съставлява интерес за него – въпреки всичко той е банка, извинете ме за израза ".

Plovdiv24.bg  излъчи онлайн брифинга. Ако желаете да бъдете известени при бъдещи предавания онлайн, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Facebook: Plovdiv24.bg вести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР