Varna24.bg на кошмара, в който живеят години наред, ще получат

...
Varna24.bg на кошмара, в който живеят години наред, ще получат
Коментари Харесай

Варненци, смазани от банки, ЧСИ и съдебна система търсят справедливост

Varna24.bg на кошмара, в който живеят години наред, ще получат внимание от институциите и ще получат обективност и правдивост при разглеждане на техните случаи. За два от тях към този момент ви информирахме,  а в този момент можете да научите от " извора “ детайлности.

Припомняме, че Иван тегли ипотечен заем през 2008 година След известно време без да го осведоми банката подвига двойно вноските по заема и те стигат до 800-900 лева месечно. Семейството се вижда в знамение да заплаща. Следват редица съглашения и сключване на анекси. Междувременно банката трансформира и падежната дата по заема, с което затруднява още повече хората да си внасят парите в точния момент. Следват наказателни лихви и блокиране на сметките. В един миг фамилията към този момент е в цялостен финансов колапс и стопира да заплаща. Половин година живее без ток. Следват правосъдни каузи от страна на банката и даването на случая на колекторска компания, където обаче не се вписва ипотеката, а единствено дългът. От там казусът минава към частен съдебен реализатор, който прави обществена обмен на жилището, което е само и поради обстоятелството, че не е трансферирана ипотеката, е несеквестируемо. Въпреки това правосъдната изпълнителка продава на трети търг жилището на мощно занижена цена и оттогава следват нескончаеми офанзиви към фамилията да освободи дома си, с цел да бъде въведен във притежание новият притежател. В това време Иван и Николинка пускат тъжба след тъжба до съда, които остават " глас в пустиня “, сезират и Съда в Страсбург, само че офанзивите не престават и хората живеят в пъкъл, очаквайки всеки миг да останат на улицата. 

В драмата на Емил  също са замесени банка и частен правосъден реализатор. През 2008 година той също тегли заем. Плаща постоянно вноските си досега, в който банката изпразва сметките му и източва всичките налични 10 000 лева с претекста, че се застрахова против вземанията си. Парите в тази ситуация са служебни на компанията, която варненецът има.  Така той остава без оборотни средства и опция да се труди и добива приходи, с които да погасява дългът си. Въпреки, че заемът не е теглен против ипотека на парцел, следват изпълнителни каузи и обмен на жилището му. При създалата си е обстановка, в която има трима притежатели на жилището, се намесва даже 11-годишният му наследник.  Въпреки големите старания, които индивидът поставя, на финала фамилията остава на улицата.

За семейство Котенко, също ви разказахме. В техният случай пък, хората оказват помощ на " другар “ като му дават жилището си за ипотекиране, с цел да изтегли той заем. Приятелят, банков чиновник по това време, се оказва шарлатанин, тегли парите, връща остарели свои заеми, усвоява останалата част от заема и изчезва. Като оставя фамилията да заплаща задълженията му, с цел да не загуби единственото си жилище. Така Боряна и Виктор Котенко от години заплащат за грешката си да се доверят и оказват помощ като погасяват непознатия заем с цената на доста нерви и стрес, с цел да не оставят двете си близначета на улицата.

Случаите си наподобяват по това какъв брой безпомощен може да се окаже всеки от нас, в случай че попадне в сходна обстановка, в която нито съд, нито прокуратура пазят пострадалите.

Подробности вижте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР