Varna24.bg Любимият на деца и родители Детски кът в Морската

...
Varna24.bg Любимият на деца и родители Детски кът в Морската
Коментари Харесай

Детски кът - Варна: Не правим компромиси, дори с риск да върнем клиенти! Здравето на децата е над всичко!

 Varna24.bg Любимият на деца и родители Детски ъгъл в Морската градина на Варна работи с 50% от потенциала си при изключителни ограничения за сигурност и прецизно съблюдаване на условия на здравните управляващи, откри репортерска инспекция на Varna24.bg .

" Детският ъгъл отвори порти след 15 май, когато бяха разхлабени ограниченията в цялата страна. Тогава направихме стъпки, с цел да можем да отворим и заработихме на 16 май, спазвайки всички условия. Всички наши чиновници, въпреки и при работа навън, са наложително с защитни маски и все още. Има сложени диспенсъри с дезинфектанти на повече от 10 места в парка.

Абсолютно всички люлки се дезинфекцират след всяко дете, като потенциала на атракционите се употребява на 50%, с цел да се съблюдава наложителната отдалеченост от 1,5 м. Единствено на 30% се употребява потенциала на батута. Там се позволяват децата на сесии, като след всяка сесия се влиза и се дезинфекцира.

На всяко дете, посещаващо атракционите се мери температурата. Всяка заран се мери температурата и на аниматорите в Детския ъгъл. Не се позволява на работа човек със повишена температура, както и клиент, който не е в съвършено здраве. В тази връзка сме имали известни борби с родители, които са упорствали да пуснем детето им на люлките при съществуване на над 37 градуса температура с изказванието, че детето е затоплено или термометъра ни не е прецизен.

Не вършим взаимни отстъпки даже с риск да върнем клиенти. Масите в заведенията ни са на повече от метър и половина разстояние. Ограничили сме до най-малко всеобщите събития на този стадий. Ако организираме детски рожден ден или празненство също се мери температура, съблюдават се разпоредбите. Здравето и сигурността на посетителите и личния състав е над всичко. Никой от нашите чиновници не си е разрешил да пристигна на работа, в случай че не е в съвършено здравословно положение, защото носи голяма отговорност по отношение на своите колеги и децата, които посещават парка ", показа шефът на Детския ъгъл Киркор Кирковров.

Той добави, че обстановката с пандемията постанова клиентите да бъдат по-търпеливи и да съблюдават нужните отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност.  Ситуацията е тежка и за аниматорите, които са принудени 8 часа да работят с маски при високите летни температури, достигащи до 35-36 градуса. 

" Не е удобно, само че няма по какъв начин да не се съобразим с предписанията. Вижда се, че туристи няма никакви, само варненци и посетители от страната. Ще работи, до момента в който времето е хубаво, само че следим прецизно ситуацията в страната. Ако се наложи да затворим, ще се съобразим. Проверки имаме всекидневно от органите на реда, само че ние сме на мнение, че би трябвало да има надзор и това е добре за всички. За нас няма проблем с инспекциите, тъй като поставяме големи старания да подсигуряваме здравето и сигурността на децата и техните родители ", добави Киркор Киркоров.  

Както медията ни заяви, на следващия ден, 13 август, малчуганите на Варна са поканени от 14 часа да сътворят най-дългата рисунка, която да подарят на Варна за празника на града на 15 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР