Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних по този повод и

...
Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних по този повод и
Коментари Харесай

Съборените къщи в Максуда са над 200, част от тях заради новия бул. Левски

Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних по този мотив и по отношение на въпрос в рубриката " Попитай кмета " по кое време ще бъде отстранена " язвата Максуда ":

" В последните години са съборени към 200 постройки, този развой ще продължи и за напред. Събарянето не е единствено по отношение на построяването на новия бул. " Левски ", въпреки че има много постройки, които попадат в трасето му. Що се отнася до отчуждителните процедури по главното трасе на булеварда там към този момент всички въпроси са изчистени и към този момент се работи интензивно по преместването на подземни връзки в тези сектори и надлежно по-късно създаване на главните и помощните пътни платна ", сподели кметът.  

Стана ясно още, че по отношение на построяването на новата част на бул. " Левски “ и създаване на връзка с ул. " Девня “, единствено през 2018 година от ската над Франга дере в " Максуда " са отстранени повече от 20 здания. Те са били построени в общински парцели. За обектите не са открити данни за благосъстоятелност, обясниха от община Варна. Голяма част от постройките са били застрашени от самосрутване и рискови за обитаване.

Заради бул. " Левски “ акцията по почистване на Максуда от противозаконни постройки стартира предходната есен, когато няколко десетки обекта бяха отстранени. Поетапно бе почиствано и голямото нелегално бунище в дерето, откъдето бяха изхвърлени над 30 000 тона отпадъци, трупани с десетилетия.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР