Varna24.bg "Искам при баба и дядо, искам вкъщи, къде ще

...
Varna24.bg "Искам при баба и дядо, искам вкъщи, къде ще
Коментари Харесай

По-големият от братята-убийци в Провадия плака в съда, искал при баба и дядо

Varna24.bg "Искам при баба и дядо, желая у дома, къде ще ме водите в този момент...Баба ми къде  е...? " Това повтаряше, до момента в който плачеше с глас в съда по-големият от братята-убийци на старицата в Провадия, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
Първо пред съда застана 14-годишният Осман Реджебов Юсуфов. Момчето има зад тила си куп престъпни прояви, най-вече грабежи и обири, поради които бил регистриран в Детска педагогическа стая в Провадия от 2015 г. 
С тип на дете, което не осъзнава какво е направило, Осман резервира неестествено самообладание до момента в който прокурорът обясняваше за противообществените му прояви и общественият му статус. 
На въпросът дали желае да каже нещо, Осман, отвърна, че не желае да каже нищо. 
Стана ясно, че бащата на момчето е разгласен за общодържавно търсене поради влезнала в действие присъда. Той е отглеждан от баба си и дядо си, както и по-големият му брат, 17-годишният Станислав, който застана втори пред съда. 
За Осман стана ясно още, че е не е ходел на учебно заведение, а в дребното случаи, когато посещавал часовете проявявал експанзия към съученици и педагози. 
Баткото Станислав, стартира да хлипа на всеослушание още до момента в който беше доведен в правосъдната зала. 
Братята са от разнообразни татковци, само че с еднообразно богато престъпно минало. 17-годишният Станислав е имал влезнала в действие неоправдателна присъда от 15 май 2017 година, пробация, по времето, когато е направил жестокото престъпно закононарушение в съучастничество с брат си. 
Психиатричната експертиза, направена и за двамата, показвала, че момчетата съзнавали добре какво правят, само че са ограбили, изнасилили и умъртвили 77-годишната жена от Провадия с особена свирепост, надменност и експанзия. 
Докато юристът на Осман се съгласи изцяло с държавното обвиняване по отношение на желаната мярка "задържане под стража ", то юристът на Станислав изиска домакински арест за младежа. 
Предвид богатото престъпно минало на двамата братя, нежеланието от тяхна страна да се поправят, неналичието на наставнически надзор и невъзможността на бабата и дядото да се оправят с тях и вероятността да се укрият и извършат ново закононарушение, съдът им наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР