Varna24.bg Единствено ви моля да не получавам най-тежката мярка "Задържане

...
Varna24.bg Единствено ви моля да не получавам най-тежката мярка "Задържане
Коментари Харесай

Борецът Кристиян: Пуснете ме, за да ходя на училище! Не знаех, че има нож

Varna24.bg Единствено ви апелирам да не получавам най-тежката мярка "Задържане под стража ", с цел да мога да отивам на учебно заведение. Няма да се прикривам. Не съм очаквал да се случи по този начин, не знаех, че има нож. Познавам го от залата, в която упражняваме. Всичко се случи към 2 ч., аз бях използвал доста алкохол ". Това бяха думите пред съда на 16-годишния Кристиян Тодоров, упрекнат в съучастничество при опит за ликвидиране на охранителя Армен Алексанян пред дискотека на сп. "Акациите " във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
Думите на младежа, ученик на Частната комерсиална гимназия във Варна, не съумяха да разчувстван съдията и макар нежната му възраст му бе наложена мярка "Задържане под стража ". 
В правосъдната зала стана ясно, че към 2 часа на 28 януари, неделя, в дискотека "Гетсби " към зоокъта в Морската градина, поражда сборичкване. Охранителят вади нападателните младежи на открито, като рита Кристиян. Здравото физически момче го хваща през кръста и го държи по този начин, до момента в който през това време, търсеният пълновръстен Галин Генчев Минчев нанася към 15 удара с нож в региона на сърцето на охранителя. 
Пострадалият е отведен в болница с огромна кръвозагуба, където е опериран и по знамение избавен. 
В момента е настанен в отделението по гръдна хирургия към МБАЛ "Св. Анна " и е нормализиран, оповестиха за Varna24.bg от лечебното заведение. 
В правосъдната зала стана ясно, че Кристиян не е бил от най-послушните деца. 
Само през 2017 година той има 6 криминални регистрации за обир, увреждане на имущество, телесна щета, закононарушения, свързани с опиати. 
Срещу него има и едно досъдебно произвеждане, като в края на предходната година против него има мярка "подписка ".
Според единият от юристите му, Иван Томов, това е незаконосъобразно, защото на малолетно лице не може да бъде налагана сходна мярка. 
Кървавият екшън се е разиграл пред очите на към 400 гости в дискотеката, които след сбиването всеобщо са напуснали мястото. 
Тепърва следва да бъде осъществена ДНК експертиза, която да потвърди виновността на Кристиян. До момента момчето е отказало да даде мостри за относително проучване. 
Според отбраната на Кристиян няма доказателства, че той е държал охранителя, с цел да може приятелят му да го намушка с ножа и виновността му не е потвърдена. 
Съдейки по двамата известни юристи, които защитаваха младежа, явно родителите му разполагат с благоприятни условия. Днес в залата участваха приятелки на момчето и неговия татко, който отхвърли коментар. 
Все още не е ясно дали адвокатите на Кристиян ще апелира мярката му на 6 февруари, когато е срокът за това. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

16-годишният Кристиян се разплака, откакто разбра, че остава в ареста
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР