Varna24.bg Две години гаранция има ремонтираният бул. Съборни, което означава,

...
Varna24.bg Две години гаранция има ремонтираният бул. Съборни, което означава,
Коментари Харесай

Ремонтираният бул. Съборни с две години гаранция

 Varna24.bg Две години гаранция има ремонтираният бул. " Съборни ", което значи, че в случай че в този период зародят недостатъци по ремонтните работи, компанията реализатор ще ги в профил за своя сметка. Това стана ясно през днешния ден на формалната гала по откриването на " Съборни " след ремонта, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

На процедура ремонтът на натоварената пътна права приключи преди месеци, само че днес се организира публична гала " Откриване на обект “: ул. “Съборни “ в сектора от бул. " Владислав Варненчик “ до бул. " Сливница “. Събитието се организира в границите на план №BG16RFOP001-1.002-0003 " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ финансиран по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № от ИСУН - BG16RFOP001-1.002-0003-C01, № РД-02-37-29/19.01.2017 година

Проект " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ цели надграждане на ограниченията във връзка с интегрираността на градския превоз на Варна, с цел да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко ползване на сила, както и да се подобрят опциите за различни форми на напредване в градски условия.

Бюджетът за плана е 1 279 606,00 лева за инженеринг, и 8 218,25 за оценка за сходство и контрол по време на строителство.

Строежът съставлява възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на настилката, с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването, положително отводняване и осветеност на пътното платно, осъществяване на велосипедно придвижване, обезпечаване на налична среда за хората в неравностойно състояние, повишение на изискванията за сигурност на придвижването на бул. “Съборни “ в сектора от бул. " Владислав Варненчик “ до кръстовището с бул. “Сливница “. Изградена е нова улична настилка. Подменени са съществуващите тротоари с нови и са завършени наклони за положителното отводняване.

Отводняването на пътното платно - асфалтови площи, тротоари и зелени площи, от дъждовни води се поема от съществуващата смесена канализация. Изградени са две нови двойни дъждоприемни шахти. На ул. " Цар Петър " е изпълнена нова линейна отводнителна решетка, по цялата широчина на улицата. 

Съобразно плана е изпълнена велосипедна алея с хоризонтално обособяване от пътното платно посредством маркировка и уреди срещу нахлуване на коли.

Подменена е уличната водопроводна мрежа по бул. " Съборни ". В ремонтирания сектор на бул. " Съборни “ има построена и функционираща улична канализация, която се реконструира единствено в сектора сред улици " Цар Петър “ и " Ал.Рачински “. За отклоняване на атмосферните води от уличното платно и прилежащите му територии, са изпълнени 6 бр. нови улични дъждоприемни шахти. На съществуващите дъждоприемни шахти е осъществено разчистване и замяна на дъждоприемните решетки.  

За осветление на бул. “Съборни “ в сектора сред бул. " Владислав Варненчик " и бул. " Сливница " се изгради светодиодно осветяване на стоманотръбни стълбове с открита разклонителна кутия. 

В част благоустрояване са изпълнени зелени площи с ниски, почвопокривни шубраци в геометрична, линейна комбинация. В зелената повърхност е завършена група от листно-декоративни бордюрни шубраци. Доизграждане на уличната растителност- засадени са 28 бр. липи и 3 бр. иглолистни дървета с кълбовидна форма в междинната лента и по тротоарите, там където липсват такива. Също по този начин са засадени 3 387 бр. шубраци от разнообразни типове. 

Изградена е поливна система за дъждуване и капково напояване. Поливната система е вид дъждовално и капково напояване, за поливане на площите чрез разпръсквачи и капкообразуватели, за обезпечаване ефикасна поливка за съответните типове.

Какво разяснява през днешния ден Христина Костадинова, началник на втора фаза от план " Интегриран градски превоз " към Община Варна, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР