Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеБивши и

...
Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеБивши и
Коментари Харесай

Първата къщичка за книги във варненско училище предизвика огромен интерес

Varna24.bg Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Любен Каравелов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Днес бе сложена първата Свободна библиотека в СУ " Любен Каравелов " във Варна, научи Varna24.bg . Къщичката за книги провокира голям интерес у малчуганите. Ето какво показа Сали Светославов, студент от ВСУ " Ч.Храбър " и основател на събитието:

" Днес алегорично през първите дни на пролетта поставихме къщичката с убеждението, че ятото на младежите в България ще доведат пролетта там където се намират. Къщичките са знак на знанието, книгите, шерването и свободата. Не инцидентно покривът на къщичката е разтворена книга.

Те са направени ръчно с огромна грижа. При слагането участваха и желаеха да видят къщичката деца от 1 до 12 клас. Изключително прелестен беше за нас ползата от страна на учениците. Те незабавно сграбчиха книгите и допираха къщичката, тъй като очевидно им хареса. Първите 10 книги са подарък от Студентския съвет на ВСУ, знак на 10-те къщички в 10-те учебни заведения, които следва да сложим. Инициативата е моя, а финансовата поддръжка на е Студентския съвет на университета. Предстои слагане на красивите къщички за книги пред още 9 учебни заведения до края на април. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР