Варна. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова откри

...
Варна. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова откри
Коментари Харесай

Зам.-министър Атанаска Николова откри във Варна конференцията за Международния ден на Черно море

Варна. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова откри във Варна интернационалната конференция „ Перспективи за стратегическо развиване на Черноморския район “ и приветства участниците и гостите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите . „ Този ден е още един мотив да си дадем сметка, че опазването и възобновяване на морската околна среда не са единствено въпрос на честен дълг пред актуалното и бъдещите генерации. В духа и на модерната идея за синя стопанска система, ние би трябвало да осъзнаем, че поддържането на положително положение на морската околна среда съставлява важен капацитет за претовареност и резистентен стопански напредък, за публичен разцвет и богатство “, сподели зам.-министърът.
Присъстващите бяха поздравени от ръководителя на Парламентарната комисия по околна среда и води в 44-то Народно събрание Ивелина Василева, зам.-министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева и Лъчезар Борисов, зам.-министър на стопанската система.
Европейският комисар по околна среда, морски въпроси и риболовство Кармену Вела приветства участниците в особено видеопослание. „ Усилията на всички би трябвало да бъдат ориентирани към превъзмогване на провокациите, които слагат проблемите в околната среда. Бъдещото европредседателство на България е чудесна опция страната да поддържа основни цели и политики в опазването на природата “, уточни еврокомисарят. Матеи Криста, първи секретар в посолството на Румъния у нас прочете изявление от името на министъра на водите и горите на Румъния.
В презентацията си зам.-министър Николова разгласи, че националните цели за реализиране на стратегическо развиване на Черноморския регион са обвързани в комплекс от действия, което изисква взаимоотношение и синхрон сред обществените институции, научните организации и просветителните институции, обществените сътрудници и бизнеса. „ Убедена съм, че полемиките от днешния конгрес ще са стъпка към разгръщането на капацитета и вероятностите на региона “, уточни зам.-министър Николова.
В конференцията участваха представители на регионални администрации и кметове на Черноморски общини, специалисти от отраслови министерства, научни институти, неправителствени организации и от бизнеса.
Участниците във форума посетиха ремонтирания български океанографски транспортен съд „ Академик “, извършващ мониторинга на морските води, а за ремонта му бяха отпуснати целеви средства от страната. В рамките на деня на Черно море беше открита и новата постройка на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР