Варна. Варненският народен представител от ГЕРБ д-р Емилия Милкова подкрепи

...
Варна. Варненският народен представител от ГЕРБ д-р Емилия Милкова подкрепи
Коментари Харесай

Заедно с българския еврокомисар Мария Габриел народният представител от ГЕРБ Емилия Милкова се включи в Европейската седмица на програмирането

Варна. Варненският депутат от ГЕРБ доктор Емилия Милкова поддържа самодейностите в границите на Европейската седмица на програмирането. Заедно с българския еврокомисар Мария Габриел, която дава отговор за цифровизацията, тя взе участие в проведения от Американския център на Столична библиотека семинар за работа с Робота Финч. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Официалният старт на събитието беше даден от Мария Габриел и посланика на Съединени американски щати в България Ерик Рубин.
Петокласници от 94 СУ „ Димитър Страшимиров ” в София направиха първите си стъпки в програмирането по един забавен метод и демонстрираха какъв брой са значими цифровите умения.
С поддръжката на Фондация „ Глобални библиотеки – България “ към това интерактивно занятие се причислиха публичните библиотеки в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Кюстендил, Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен и Хасково.
„ Важно е от ден на ден хора да бъдат основатели, а не просто консуматори на цифрово наличие. Да помогнем на децата за придобиването на такива умения е наша споделена отговорност ”, акцентира българският еврокомисар.
„ Радвам се, че през днешния ден точно библиотеките са това привлекателно място, което събира и предизвиква хора от разнообразни възрасти да придобият или да развият своите цифрови умения. Цифровите пълномощия основават благоприятни условия за по-добро обучение, за по-добра професионална реализация, за по-добър живот ”, разяснява на собствен ред Емилия Милкова, която е дълготраен шеф на Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ” във Варна, член на Управителния съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация, както и член на Постоянната комисия „ Обществени библиотеки ” към Международната федерация на библиотечните асоциации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР