Варна. Варна е град с богата духовна култура и с

...
Варна. Варна е град с богата духовна култура и с
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят да я ценят и да я поддържат жива

Варна. Варна е град с богата духовна просвета и с хора, които умеят и са възпитани да я ценят, да я поддържат жива. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Тя беседва с културни дейци от града в Държавния спектакъл „ Стоян Бъчваров “.
Ролята на Вас – създателите, е значима за всички нас, обърна се ръководителят на Народното събрание към участниците в срещата. Цвета Караянчева означи, че във Варна работят добре и си взаимодействат сполучливо държавна и локална власт и културните дейци и институции. Ако не съхраним изкуството и културата, няма по какъв начин да възпитаваме децата си в тези полезности, добави тя.
Културните дейци показаха нови хрумвания и планове за развиване на културния календар на Варна и се стопираха на провокациите пред културната общност в града.
Срещата се организира в навечерието на Световния ден на театъра – 27 март. В диалога участваха кметът Иван Портних, Даниела Димова, шеф на Театрален музикално-продуцентски център и ръководител на Комисията по просвета в Общинския съвет – Варна, проф. Марио Хосен – нов артистичен шеф на най-стария музикален фестивал в България ММФ " Варненско лято ", Игор Лазаренко, шеф на Регионалния исторически музей, шефове на Градската художествена изложба, на кино фестивали, на районна библиотека " Пенчо Славейков ", представители на литературни конгреси, биеналета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР