Варна спечели $25 000 безвъзмездна помощ от Bloomberg Philantropies за

...
Варна спечели $25 000 безвъзмездна помощ от Bloomberg Philantropies за
Коментари Харесай

Варна спечели $25 000 безвъзмездна помощ, с който ще намали трафика около Севастопол

Варна завоюва $25 000 безплатна помощ от Bloomberg Philantropies за повишение на уличната сигурност.

Основната цел на плана, с който Варна печели, е да се понижи автомобилния трафик в пространството към “Севастопол ”- сред бул. „ Княз Борис I “, бул. „ Сливница “, ул. „ Братя Миладинови “ и ул. „ Любен Каравелов “.

Варна е един от 19-те европейски градове и единственият от България, които през днешния ден завоюваха по $25 000 безплатна помощ от Bloomberg Philanthropies посредством самодейността Asphalt Art Initiative. Тя поддържа планове за възстановяване на сигурността на улиците, съживяването на публични пространства и ангажиране на жителите.

Наградите бяха оповестени през днешния ден на срещата на върха на световните градове Bloomberg CityLab 2022 в Амстердам, на която участва кметът на Варна Иван Портних, оповестяват от пресслужба за Moreto.net

В рамките на предлагането е плануван конкурс за актьори с опит в уличното изкуство, като спечелилият ще бъде избран от жителите на Варна. Предвидено е възстановяване градската среда с пешеходни пътеки и нови връзки сред ларгото и другите улици в центъра на морската столица, което ще бъде първа стъпка за основаване на улица без коли, по която ще се движи единствено градски превоз.
„ Проектите за асфалтово изкуство са потвърдено на ниска цена метод за градовете да оживят публичните пространства, да изградят общественост и покачат сигурността “, сподели Майкъл Р. Блумбърг, създател на Bloomberg Philanthropies и 108-ми кмет на Ню Йорк, който откри тържествената гала в Амстердам.

Благодаря на Bloomberg Philantropies за премията! Прекрасно е, че планът на Варна се подрежда до планове на огромните европейски градове! Заслугата за това е на нашите надарени и инициативни младежи! Варна е прелестен, жив град, по тази причина е значимо да работим дружно за реализирането на такива хрумвания, водени от общата цел – да създадем нашите улици по-безопасни за пешеходците, да дадем нов живот на публичните пространства “, разяснява кметът на Варна Иван Портних.
До момента Asphalt Art Initiative e финансирал 42 плана в разнообразни градове на Съединени американски щати и 3 пилотни в европейски града. Към днешна дата осъществените 31 плана по самодейността са довели до трансформиране на общо 330 000 кв. фута улици посредством творби на изкуството, като за задачата са били ангажирани почти 7000 жители и близо 150 художници в процеса на планиране и реализация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР