Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните

...
Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги

„ Варна ще продължи да работи интензивно за развиването на обществените услуги и достойния и първокласен метод на живот за всички в града. “

С тези думи кметът Благомир Коцев се обърна към делегатите на Национален конгрес на обществените услуги „ Добри практики, качество за по-добър живот “, чийто уредник е Националния алианс за обществена отговорност /НАСО/. Той акцентира, че Варна е град, в който се поставят изключителни грижи за развиването на обществената сфера и доказателство за това са 59-те обществени услуги на територията на общината , които я подреждат на челните места в тази област.

В лицето на морската столица НАСО има сигурен и очевиден сътрудник, подготвен да постави особени старания и внимание и да бъде изцяло зает в процесите за развиване на обществената сфера, увери Коцев. Той насочи специфични благодарности към всички присъстващи, посветили живота си на идеята да се грижат за интеграцията и добруването на най-уязвимите групи. По думите на кмета Коцев за степента на развиване на всяко общество може да се съди по метода, по който то се отнася с хората в неравностойно състояние . Участниците на днешния конгрес са доказателство за този прогрес с високия си професионализъм и огромните си сърца, приключи Коцев.

На събитието, което се организира в хотел в курортния комплекс „ Златни Пясъци “, участваха над 200 делегати от цяла България , както и представители на интернационалните партньорски организации в областта на обществените услуги. Сред участниците бяха ръководителят на УС на НАСО Георги Георгиев, регионалният шеф на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът по обществени действия Снежана Апостолова, Джеймс Кроу – президент на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

Форумът, който е най-големият в страната по въпросите на обществената сфера , всяка година слага на дневен ред най-актуалните тематики и решения , касаещи развиването на обществените услуги , използването на положителни практики, възстановяване качеството на живот и изискванията за работа в българското общество.

Въпреки провокациите, общественият бранш е от най-развитите в нашата страна , сподели на срещата ръководителят на НАСО Георги Георгиев и добави, че това е с помощта на положителното съдействие с европейските сътрудници на организацията и хилядите експерти, включили се към обществената идея в България.

Министърът на земеделието разкри дали ще нарастне хлябът у нас?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР