Варна ще е домакин нанай-мащабното международно геймър състезание у нас.

...
Варна ще е домакин нанай-мащабното международно геймър състезание у нас.
Коментари Харесай

Геймъри и лектори се събират на международен форум във Варна

Варна ще е хазаин нанай-мащабното интернационално геймър съревнование у нас. Организатори на Black Sea Game Summit са Община Варна и Клъстер КреаТех България, стана ясно при показване на събитието. То следва в идващите месеци, само че датата към момента не е конкретизирана.

Форматът планува конферентна част и проява по електронни спортове. През първия ден по време на конференцията ще бъдат показани ролята и вероятностите на гейминга и обвързваните с него браншове от образните изкуства – анимацията, потапящите технологии и други, както и електронни спортове, които могат да окажат въздействие върху развиването на стопанската система на България.

Вторият ден на Black Sea Game Summit ще бъде отдаден на напълно на електронните спортове. Основна цел на уредниците е събитието да събере бизнес водачи, иноватори, бизнесмени, създатели и експерти, като им се даде подиум за полемики и се подтиква построяването на мрежи и партньорства.

„ Варна е градът, който изцяло заслужава да бъде хазаин на Black Sea Game Summit 2023, тъй като тук се развива една от най-активните общности в гейминг промишлеността. Радвам се, че с наша поддръжка градът ще бъде домакини на събитие, което ще събере млади и новаторски хора от целия свят! Вярвам, че поставяме началото на една прелестна традиция, която ще надграждаме дружно и която ще утвърждава Варна като Град на знанието - привлекателен център за просвета, обучение и нововъведения ”, съобщи кметът Иван Портних.

 „ Амбицията ни е събитието да бъде годишно, а задачата ни - да притеглим от ден на ден вниманието на младежите и експерти в тази област към морската ни столица, както и към страната ни, в посока одобряването й на значим районен център на изобретателните промишлености в Европа ”, означи Геновева Христова от Клъстер КреаТех България.

Отвъд извънредно забавната си стратегия, Black Sea Game Summit 2023 си слага амбициозната цел гейминг промишлеността да притегли освен по-голям публичен интерес, само че и поддръжка от институциите. По данни на уредниците, изобретателните и креативен промишлености генерират доходи от над 10 милиарда лв. (по данни за 2021 г.), като основава 6.40% от добавената стойност в стопанската система на България, което им отрежда 8-мо място по стопански принос в страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР