Варна ще бъде гвоздеят на националното лятно турне на най-успешния

...
Варна ще бъде гвоздеят на националното лятно турне на най-успешния
Коментари Харесай

Ники Сотиров: Mamma Mia! е апотеоз на любовта и ние ще донесем тази любов във Варна

 Варна ще бъде гвоздеят на националното лятно турне на най-успешния театър на Софийската опера и балет – мюзикъла " Mamma Mia! “ Пет следващи представления ще има в Летния спектакъл завладяващият театър с песни на " ABBA “ – на 29, 30 и 31 август и на 1 и 2 септември от 20:00 часа.

Музиката и текста са на Бени Андершон и Бьорн Улвеус, либретото на Катрин Джонсън по концепция на Джуди Креймър. Режисьор е акад. Пламен Карталов, който прави собствен личен прочит на фамозния мюзикъл. Историята на младата Софи и майка й Дона е превърната в спектакъл на обстановки и подиуми, а действието се развива динамично, с рефлексии, които подтикват феновете да мислят и да съпреживяват историята на героите – споделя маестро Карталов.

На конференция през днешния ден в Радио Варна звездите на спектакъла Ники Сотиров, който влиза в ролята на Бил - един от хипотетичните татковци на Софи, Весела Делчева – Софи, дъщерята, която желае да открие татко си, с цел да я води до олтара, и Деница Шопова – Роузи, другарка на майката на Софи, споделиха вълнението си от присъединяване в неповторимото за България мегашоу, в което ще забележим още Орлин Горанов и Влади Михайлов като Сам, варненеца Денко Проданов и Радослав Димитров като Скай.

" Mamma Mia! “ е една сбъдната фантазия за всички нас – призна Весела Делчева, а Деница Шопова разясни, че спектакълът не наподобява на нито един по света: " Това е простичка житейска история, която може да се случи на всеки от нас, само че показана в бутикова режисура, театърът на Пламен Карталов, за който ние го обичаме и му благодарим. “

Ники Сотиров беше изключително прочувствен: " Mamma Mia! “ е представление, каквото не се е случвало в България, освен това на свещената сцена на Софийската опера. И ние се усещаме целунати от бога, тъй като участваме в креативен акт, с който се чупи традицията. Публиката влиза в сакралното място на операта, с цел да преживее нещо напълно друго. " Mamma Mia! “ е апотеоз на любовта – последното нещо, което може да избави този свят! Благодарни сме, че сме част от този мегаспектакъл, а на сцената на Летния спектакъл – сред морето и небето, ще усещаме Бог по-близо до сърцата си. “

Всички песни са с български текст - това е изискване при слагането на мюзикъла – всяка страна, която го слага, да преведе песните на родния си език. Преводът е на Милена Боринова, одобрен преводач на модерна литература и филми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР