Варна ще бъде домакин на интерактивна изложба на исторически картини,

...
Варна ще бъде домакин на интерактивна изложба на исторически картини,
Коментари Харесай

Интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища представят във Варна

 Варна ще бъде хазаин на интерактивна галерия на исторически картини, статуи и съкровища.

От през днешния ден до 9 ноември всички поданици и посетители на град Варна ще могат да се насладят на величието на предците ни. Национално турне " Историческо великолепие “ ще посети всички 27 регионални града в страната до края на юни месец 2020 година, а през 2019 година ще гостува на Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово, оповестява Фокус-Варна.

Организаторите на изложбата допълниха, че са първи път в България ще бъде осъществено сходно Национално турне на Историческо изкуство, което ще демонстрира възхода и развиването на цивилизациите по нашите земи. Турнето ще се състои от интерактивна галерия на исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на жителите в цяла България.

Изложбата " Историческо великолепие “ в София сложи началото на национално турне, ориентирано към въздигане на българския дух и просвета.

Турнето ще продължи до 27-ми юни 2020 година, като ще гостува в 27 града от страната. Експозицията се състои от над 50 картини, голям брой статуи и репродукции на достоверни съкровища, открити по нашите земи. По време на изложбата са планувани демонстрации на традиции и обичаи, запечатали мъдростта и завета на славните българските владетели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР